incident u sarajevu

Hartmann: Što Bildt radi ovdje, govorio je da je Milošević dobar

Pau Gasol
Reuters
06.04.2012.
u 16:25

Bivša glasnogovornica Haaškog suda obrušila se na švedskog ministra vanjskih poslova jer nije učinio ništa da se prekinu muke i Sarajeva i čitave BiH

Bivša glasnogovornica Haaškog tužiteljstva Florence Hartmann vidno se uzrujala kada je tijekom današnjeg posjeta Sarajevu ugledala švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta koji je također pristigao u BiH povodom 20. obljetnice opsade grada i 11.541 poginulog.

– Nije trebao doći danas. Zašto se pojavio na današnji dan? Trebao je doći kada je mogao učiniti nešto. A kada je nešto i mogao učiniti, tada je govorio kako je Milošević "dobar momak" i to je zapisano u transkriptima. Ne zaslužuje biti ovdje – uzrujano je kazala Hartmann dok je C. Bildt ignorirao njezine riječi. Cijeli događaj na rubu incidenta snimile su kamere, a video je objavio Dnevnik.hr

 Pojasnila je kako je ovo slobodna zemlja i da ona može izraziti svoje mišljenje, ali isto tako priznala da Bildt ima pravo na svoje stajalište.

– Svojom politikom, kao predstavnik EU i predstavnik svoje zemlje nije učinio ništa da se prekinu muke i Sarajeva i čitave BiH. Zato smatram da mu tu nije mjesto – zaključila je Hartmann. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 2

VR
vrisak
23:38 06.04.2012.

Nije trebao doći danas. Zašto se pojavio na današnji dan? Trebao je doći kada je mogao učiniti nešto. A kada je nešto i mogao učiniti, tada je govorio kako je Milošević \"dobar momak\" Good on you Florenc..

JU
julika22
16:22 07.04.2012.

kojeg li apsurda Milošević ruši i drži zatočene stanovnike Sarajeva da bi im na kraju priznao pobijedu te se povukao iz grada. mislilo se kako je Sarajevo srpsko no nije, Krajišnik i kompanija pobjegli su sa Ilidže. pokušalo se na razne načine podijeliti grad kad već ne mogu imati ga cijelog na kraju svijet im to nije dozvolio, morali su se povući na neke druge teritorije.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?