Anonymous napada

Hakeri ukrali podatke američke sigurnosne tvrtke

anonymous
Screenshot
26.12.2011.
u 09:04

Među ukradenim podatcima navodno su i oni američkog ministarstva obrane, raznih sigurnosnih agencija te medijskih organizacija

Hakerska grupacija Anonymous tvrdi kako su ukrali tisuće mail adresa, lozinki i podataka o kreditnim karticama iz sigurnosne baze tvrtke smještene u SAD-u. Hakeri tvrde kako su do podataka uspjeli doći bez prevelikih poteškoća jer ih tvrtka Stratfor u kojoj su pohranjeni nije šifrirala.

Anonymous tvrde kako su među ukradenim podatcima i oni američkog ministarstva obrane, raznih sigurnosnih agencija te medijskih organizacija, javlja BBC. Tvrtka smještena u američkom gradu Austin u državi Texas potvrdila ja kako je zaustavila sve operacije na svome serveru.

Za provalu na server Stratfora saznalo se kada je jedan od članova Anonymousa na internetu objavio da je grupacija iskoristila kreditne kartice Stratforovih klijenata kako bi donirala "više od milijun dolara" raznim dobrotvornim udrugama.

Nedugo nakon toga Stratfor je objavio kako će njihovi serveri mail adrese biti van funkcije. Tvrde kako je zapravo ukraden "samo popis nekih članova Stratfora koji su kupili naše publikacije te da ni na koji način nije kompromitiran popis pojedinaca ili subjekata koji posluju sa Stratforom".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije