Nesretan slučaj

Gumicom umalo izbio oko 14 - godišnjakinji u učionici

skolarci
VL FOTO
15.03.2012.
u 09:14

Učenik je bacio četvrtastu gumicu pa usred oka pogodio 14-godišinju vršnjakinju, učenicu 7. razreda

Jedan trenutak tuđe nepažnje umalo je stajao gubitka vida na jedno oko 14-godišnje djevojčice, učenice 7. razreda OŠ Ivana Mažuranića u Posušju. S teškom ozljedom žurno je prevežena u mostarsku bolnicu, gdje je i zadržana.

- Liječnici su zaustavili krvarenje. Zadovoljni su njenim oporavkom i ona bi, ako sve bude uredu, za koji dan trebala biti otpuštena s Očnog odjela - navodi bolnička glasnogovornica Silva Šunjić. Njezin kolega iz policije Damir Čutura spominje da je, prema navodima iz prijave, 14-godišnjakinja, za vrijeme malog odmora, pogođena tvrdim predmetom u oko. Kako kaže, inspektori PU-a Posušje poduzimaju potrebne izvide s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog nemilog događaja. Kako doznajemo u ovoj školi, njezin vršnjak ju je jednim snažnim zamahom pogodio četvrtastom gumicom usred oka. Odmah je počela krvariti, što je izazvalo dodatnu paniku među učenicima.

- Neki učenici su se gađali kredama i gumicama, a djevojčica je posve slučajno naišla. Nezgodno je pogođena u otvoreno oko, ali će, unatoč početnim strahovanjima, sačuvati vid. Dječja igra umalo nije imala trajne posljedice - kažu u školi, gdje je ovaj slučaj bio glavna tema razgovora. Održan je i zajednički sastanak s roditeljima koji su u stalnom kontaktu.

- Naravno, svima nam je jako žao što se to dogodilo. Sada je najvažnije čuti da je djevojčica dobro - ističe ravnatelj Zdravko Pirić, napominjući da ranije nisu imali nikakvih težih slučajeva. Na žalost, u posljednje vrijeme se bilježi porast broja nesmotrenih ozljeđivanja u školi, ali i tzv. bullyinga, zlostavljanja među učenicima. Upravo u tom kontekstu se trenutačno vodi istraga u Petoj osnovnoj školi u Mostaru, gdje su pale teške riječi zbog jedne snimke s mobitela, koja se pojavila na YouTubeu. Sporna snimka je ukinuta tek nakon što je došla do roditelja dječaka, koji je bio predmetom poniženja usred nastave. Naime, jedan od učenika je iz svoje klupe sve to i zabilježio mobitelom. Osim pojedinih učenika, roditelji su teško osumnjičili i nastavnicu, koja je, po njima, sve to dopustila, a čitav slučaj je završio na stolu obmudsmana za ljudska prava i policije. S druge strane, iako je u učenicama strogo zabranjeno unošenje mobitela, a kamo li snimanje, u školi se moglo čuti da taj slučaj ne zavrijeđuje pozornost (!?). “Postoje pravila, ali smo mi takvi, stvoreni da ih nepoštujemo!”. Nisu to riječi učenika, nego djelatnika ove škole. Poražavajući su i drugi primjeri zataškavanja i ignoriranja “tuđih” problema, koji su se, eto, “slučajno” dogodili u školi. Ne tako davno mostarski su se učenici tjerali noževima, a odgajateljima nije bilo pravo što su mediji napisali da se to dogodilo u dvorištu, a ne ispred. Dakle, ne oni, ne roditelji, nego je opet ulica bila kriva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?