U Sarajevu

Gudelj: Kratak je put od zvijezda do zaborava

Gudelj
22.02.2013.
u 11:07

Gudelj je poručio kako se snagom vjere i duha može izaći na kraj sa svakom nevoljom što njegov primjer najbolje pokazuje

U Organizaciji HKD Napredak u Kamernom teatru 55 u Sarajevu promovirana je knjiga “Hajdučka priča”, legendarnog nogometaša Hajduka Ivana Gudelja. Knjigu je Gudelj promovirao u društvu autora Blaža Duplančića, glumca Emira Hadžihafizbegovića, nekadašnjeg suigrača iz nogometne reprezentacije Jugoslavije Predraga Pašića te bivšeg reprezentativca BiH Muhameda Konjića. - U rodnom selu Zmijavci kod Imotskog, u svakoj se kući sadio duhan, uzgajala vinova loza, pa sam ustajao u pet ujutro čuvati kravu, a po zvonu iz tvornice Pionirka znao sam da je već osam i da mogu kući - prepričava djetinjstvo Gudelj u knjizi.

Cijelo selo - jedan TV

- Kao djeca smo šutali konzerve, a u selu je bio jedan jedini televizor, okupilo bi se cijelo selo ako je bila utakmica. Pojam je bio Ivan Buljan iz susjednih Runovića. Trebalo nam je tri sata do Hajdukovog Starog placa, bio sam samo jednom kad nas je posjetio u selu Ivan Buljan i podijelio ulaznice.

Pozvao ga Anković

Bio je prijatelj s Marinkom Bobanom, ocem maloga Zvone. Marinko je forsirao i sa 14 i pol godina nastupio sam za seniore Mračaja, a kako su jedne nedjelje gostovali pioniri Hajduka, pojačao sam i pionire, odigrao odlično i trener Andrija Anković me pozvao u Hajduk, stoji između ostalog u Gudeljevoj knjizi. U njoj je posebno opisao i kako se, zbog hepatitisa, u 26. godini života morao oprostiti od nogometa. - Možda bi sve bilo drukčije da se nisam uspaničio i nazvao prijatelja Marka Mlinarića pa sam završio u zagrebačkoj bolnici. No, Hajdukov liječnik Branko Gršković nije odmah dobio telefonom liječnika u splitskoj bolnici, pa ja požurio… U obraćanju nazočnima Ivan Gudelj je kazao da se uvijek sjajno osjeća u Sarajevu. - Danas pokušavam mlade igrače naučiti da poštuju jedan drugoga i da im svaka utakmica bude radost. Moja igračka karijera trajala je kratko, ali zapravo dovoljno dugo da spoznam koliko je kratak put od zvijezda do zaborava - rekao je Gudelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije