Bayernov dvojac

Guardiola se odriče Gomeza i gura ‘Lewandžukića’

mario mandžukić portal
DPA/Pixsell
27.04.2013.
u 10:06

Kako će u sljedećoj sezoni izgledati momčad njemačkoga prvaka pod vodstvom uglednoga španjolskoga stručnjaka?

Uoči Guardiolina preuzimanja koplja se u Bayernu lome oko statusa Marija Gomeza (28), briljantnoga centarfora čiji “gabariti” (visok 190 cm) navodno ne zadovoljavaju španjolskoga stratega.

 Kao što je poznato, izumitelj tika-take skloniji je tzv. liliputancima, nižim, pokretljivijim, agresivnijim igračima, pa će podsjetnik na finale Lige prvaka iz 2011. godine (vidi teren dolje) otkriti da je prosječna visina Barcina napadačkoga trojca bila samo 170 cm.

 Gomezova ugroženost postala je još naglašenija nakon što je otkriveno da Bayern dovodi i Lewandowskog, a kako ga je Mandžo već odavno izgurao iz momčadi, Gomez (kojemu je otac Španjolac) kod Pepa bi u najboljemu slučaju mogao biti – prevoditelj.

 Ako je za Lewandowskog najbolja preporuka njegova fascinantna realizacija, osobito kad je Guardiola vidio s kakvom je lakoćom torpedirao Real, Mandžin je najveći adut zadivljujuća moć ponavljanja, pokretljivost, odgovornost u defenzivnim zadaćama, moć pritiska na suparničku obranu do granice teroriziranja. Mandžo je Pepa osvojio već na Euru prošle godine i on je, čak i prema Nijemcima, uz Poljaka prva napadačka opcija.

 Rezignirani ljubimac nacije

 Istodobno se u Njemačkoj već naveliko špekulira o potpunoj rezignaciji ljubimca nacije Marija Gomeza. Zamislite, prvi napadač Elfa, vrijedan 35 milijuna eura, u Bayernu postaje višak. Gomez ne daje intervjue, povukao se u sebe, a šuška se da se u krugu prijatelja povjerio: “Ne budem li kod Pepa prvi napadač, sigurno to neću trpjeti!”

 Inatljivi Gomez i inače nije pretjerano popularan “gore” u klubu. Zamjera mu se što je potpisao privatni ugovor s Pumom, dok je Bayernov glavni sponzor Adidas. Uglavnom, bude li Gomez kod Pepa doista izvisio, taj ishod s nestrpljenjem čekaju Real, Manchester City i Chelsea. Ipak se radi o centarforu koji je u Ligi prvaka postigao 26 pogodaka, od toga 23 za Bayern (tri za Stuttgart), jednako kao i Gerd Müller.

 Kad je u pitanju transfer Lewandowskog, Bayern ga za sada opovrgava. Ili ga stvarno ne kupuju ili ne žele dodatno uzdrmati Borussiju uoči najveće utakmice ove generacije – protiv Reala. Iz Bayernove perspektive pravi trenutak za objavu toga transfera bio bi 24. svibnja, dan uoči eventualnoga njemačkoga finala Lige prvaka na Wembleyu.

 Inače, iz Borussije su najprije poručili da Lewandowski ne napušta Westfalen prije isteka ugovora sljedećega ljeta, a onda je brzo stigao i demanti, ali bez potvrde kamo će otići.

 U tišini s Englezima

 Premda se nagađa da je Bayern doista novi Robertov klub, engleski mediji prenose da bi Poljak mogao zaobići Bavarce i potpisati za Manchester United. Dakle, da su pregovori s Bayernom samo dimna zavjesa koju su pustili Robertovi menadžeri kako bi se u tišini dogovorio posao s Unitedom. Nije tajna da Ferguson prati Lewandowskog još od prošloga ljeta, a skaute je poslao i na utakmicu s Realom.

 “Lewandowski je odbio potpisati novi ugovor s Borussijom i već je usmeno sve dogovorio s Bayernom. Ali čelnici Borussije nemaju namjeru pustiti još jednoga igrača u redove najvećega suparnika pa je zato realniji transfer u Manchester”, pišu Englezi.

 Ali, pita li se ovdje itko – što će Alexu još jedan napada, uz Van Persieja, Rooneya, Welbecka i Hernandeza?

>> Mandžo će protiv Freiburga igrati od prve minute

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije