TRAGEDIJE

Gromovi ubili dvije žene

munja, grom (1)
Dalibor Urukalović/Pixsell
03.10.2012.
u 09:56

Osim materijalne štete i drugih nepogoda, olujno nevrijeme imalo je i kobne posljedice

Osim materijalne štete i drugih nepogoda, olujno nevrijeme koje je jučer ujutro zahvatilo čitavu BiH imalo je i kobne posljedice. U razmaku od jednog sata i oko 200 kilometara, dogodila su se dva odvojena stravična smrtna slučaja usljed udara gromova. Jedan se dogodio u selu Kovačevci kod Glamoča, a drugi u trebinjskom prigradskom naselju Gorica. Djevojka Elma Reiz (21) iz Glamoča poginula je oko 9.30 sati od silovita udara groma dok je pokušavala s pljuska skloniti kravu koja je bila vezana na livadi nedaleko od roditeljske kuće. U kritičnom trenutku su se čula čak tri sablasna udara, a nesretna djevojka je u ruci držala kišobran s drvenom drškom. Tom je prilikom stradala i vezana životinja.

- Djevojka je čuvala stado na livadi u blizini kuće kada je naišlo jako nevrijeme popraćeno kišom i grmljavinom. Pretpostavlja se da je grom udario u blizinu djevojke koja je u ruci držala kišobran. Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu nesreće je ostala mrtva. Iako su brzo stigla kola hitne pomoći, nije joj bilo spasa- kazao je Ivica Vrdoljak, glasnogovonik MUP-a Hercegbosanske županije. Dodao je da je to drugi slučaj pogibije od udara groma na području Glamoča u poslednjih nekoliko godina.
Šokirani mještani, koji žive u naselju gdje se ova tragedija odigrala, ispričali su da su ubrzo nakon proloma oblaka čuli dozivanje susjede, koja je samo ponavljala da je grom ubio Elmu. Iz kuća je istrčalo nekoliko mještana, koji žive u blizini, te su otrčali do nepomične djevojke, ali je već bilo prekasno. Tvrde da je udar bio toliko jak da je, osim Elme, grom nekoliko metara odbacio i kravu.

- U njenoj blizini nalazila se još jedna mještanka koja je čuvala svoju stoku. U jednom trenutku je sijevnulo, a potom se čuo zastrašujući udar, pa još dva. U samo jednom treptaju oka djevojka je ubijena. Ustrašena žena je odmah počela dozivati pomoć, ali uzalud- ispričao je mještanin, dodajući da je nevrijeme to jutro bilo nezapamćeno u njihovom kraju i da su mnogi bili prestravljeni.

Stradala Elma živjela je s roditeljima, bratom i dvije sestre i bavila se poljoprivredom. Nakon završene srednje škole nije mogla pronaći posao pa je pomagala roditeljima čuvajući stoku.

Ništa manje šokantan slučaj zabilježen je i u Trebinju, gdje je grom ubio 55-godišnju Stevku Tomović (55). Ta nesreća se dogodila oko 10.30 sati u trebinjskom prigradskom naselju Gorica. Tvrdi se da je bila na stajalištu gdje je čekala autobus u namjeri da ode u naselje Lastvu posjetiti rođake. Kada je počelo nevrijeme, pokušala se zaštititi od kiše pa je pobjegla pod stablo u pješačkoj aleji. Mrtvu su je zatekli graničari koji su tu slučajno prolazili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?