SMJENA

Gregorian napušta BiH 2. kolovoza, dolazi Roderick Moore

gregorian
Vl foto
22.07.2010.
u 07:37

Nakon gotovo 15 godina diplomatskog staža, Raffi Gregorian odlazi, a na njegovo mjesto dolazi diplomat Roderick Moore

Zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Distrikt Brčko Raffi Gregorian napušta BiH 2. kolovoza nakon gotovo 15 godina ostavljajući spomenute dužnosti u naslijeđe bivšem američkom veleposlaniku u Crnoj Gori Rodericku Mooreu. Iako se o odlasku zamjenika visokog predstavnika u BiH i supervizora za Distrikt Brčko Raffija Gregoriana licitira već dvije godine, posebice nakon njegova verbalnog sukoba s premijerom Vlade RS-a Miloradom Dodikom, za najnoviju informaciju dobili smo potvrdu u diplomatskim krugovima u BiH.

Prema tvrdnjama mnogih, odlazi jedan od najjačih diplomatskih igrača u BiH, koji je s pozicije zamjenika visokog predstavnika u BiH često bio ključan u kreiranju bitnih političkih odluka koje su određivale život u BiH. Vijest o svom odlasku Gregorian je demantirao još u veljači ove godine navodeći da ostaje u BiH do završetka misije OHR-a i da ne traži novu dužnost u State Departmentu. Iako posao OHR-a stoji daleko od svog završetka, Gregorian ipak odlazi, a novo zaposlenje u State Departmentu, kako tvrde, još nije dobio.

Njegov nasljednik Roderick Moore također ima bogato iskustvo na Balkanu. Prije nego što je došao na dužnost veleposlanika u Crnoj Gori, Moore je bio zamjenik šefa misije u Veleposlanstvu SAD-a u Beogradu, od 2004. do 2007. Prije Beograda, bio je zamjenik šefa misije i u Veleposlanstvu SAD-a u Sofiji. U diplomatskoj karijeri Moore je boravio u Port-au-Princeu na Haitiju (1988. - 1989.), a od 1992. do 1993. bio je predstavnik State Departmenta u Skoplju u Makedoniji. Kasnije je bio političko-ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu (1996. - 1999.), a bio je jedno vrijeme i u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?