VINKO DUMANČIĆ

Granična policija BiH će raditi i za vrijeme štrajka

granica2
pixsell
27.04.2012.
u 12:28

Ni na koji način ne smije ugroziti razina granične sigurnosti za vrijeme štrajka

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić je danas svim organizacijskim postrojbama Granične policije BiH uputio akt povodom najave štrajka od Štrajkačkog odbora Sindikata Granične policije BiH za 30. travnja, priopćeno je iz Granične policije BiH.

U aktu je istaknuta obveza svih pripadnika Granične policije BiH, koja podrazumijeva kako se tijekom eventualnog održavanja štrajka ni na koji način ne smije ugroziti razina granične sigurnosti, niti osobito ometati protok robe i putnika preko državne granice, te kako se moraju poduzeti sve mjere na izvršavanju poslova i zadaća koje su zakonske obveze Granične policije BiH sadržane u Zakonu o graničnoj kontroli, Zakonu o graničnoj policiji i Zakonu o policijskim službenicima BiH.

Imajuću u vidu termin planiranog štrajka, te činjenicu kako štrajk ne podrazumijeva prekid rada, direktor Dumančić istaknuo je da je nužno pokazati razumijevanje prema osobama koje namjeravaju prijeći državnu granicu, osobito zbog očekivane povećane frekvencije prometa preko graničnih prijelaza tijekom 1. svibnja.

Granična policija BiH je u dosadašnjem razdoblju nedvojbeno pokazala sposobnost održati sigurnost bh. granice i svih njenih građana. Budući da su za tu činjenicu zaslužni pripadnici Granične policije BiH koji u svakodnevnom radu pokazuju profesionalan, korektan i partnerski odnos s građanima u čijoj su službi, takav odnos želimo zadržati i za vrijeme eventualnog provođenja štrajka, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?