PRESELJENJE

Gradska tržnica u Čapljini se vraća na svoju staru lokaciju

Braća Abdul i Isni Bećiri poginuli su u prometnoj nesreći
Željko Hladika/PIXSELL
14.03.2011.
u 10:42

To je nekada bilo omiljeno okupljalište svih naraštaja Čapljinaca i mjesto gdje je rado trgovalo prije svega poljoprivrednim proizvodima i svim životnim potrepštinama

Mnogi su Čapljinci s oduševljenjem primili vijest da su započele aktivnosti na ponovnom otvaranju zelene tržnice u ovom gradu. Točnije, zelena bi se tržnica uskoro trebala vratiti tamo gdje je nekada i bila, a to je lokacija iza zgrade Općine Čapljina.

Omiljeno okupljalište

To je nekada bilo omiljeno okupljalište svih naraštaja Čapljinaca i mjesto gdje je rado trgovalo prije svega poljoprivrednim proizvodima i svim životnim potrepštinama. Sve je to prije rata funkcioniralo besprijekorno, a onda je zelena tržnica sredinom 90-ih premještena u skladište tvrtke Bregava. Na prijedlog čapljinskog načelnika Smiljana Vidića, Općinsko vijeće Čapljine usvojilo je odluku o pristupanju izradi urbanističkog projekta gradske tržnice u Čapljini koja obuhvaća površinu od skoro tri tisuće četvornih metara.

“Već dugi niz godina građani se obraćaju nadležnim općinskim službama s primjedbama na sadašnju lokaciju gradske tržnice i uvjete u kojima ona djeluje. Isto tako dosta je zahtjeva da se gradska zelena tržnica vrati na svoje staro mjesto, a gdje se nekada kratko rečeno odvijao život grada - istaknuo je čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić.

Moderna gradska tržnica

Nakon sagledavanja cjelokupne problematike te polazeći od činjenice da je prostor zapušten, potrebno je donijeti taj urbanistički projekt na temelju kojeg će se vršiti zahvati na način da se na tom lokalitetu izgradi moderna gradska tržnica s pratećim sadržajem.

Time bi se ovaj zapušteni prostor oplemenio i postao mjesto susreta kao što je nekada bilo. Sada nam slijedi faza dokumentacije i papirologije, ali se svi nadamo da će uskoro na toj lokaciji biti i građevinski strojevi. Ima tu dosta posla, ali je ipak najbitnije da je projekt krenuo - istaknuo je čapljinski načelnik Vidić nakon što je Općinsko vijeće usvojilo odluku o pristupanju izradi urbanističkog projekta gradske tržnice u Čapljini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?