Dan nakon tragedije

Građani najavili blokadu vlakova zbog ‘pruge smrti’

Nesreća
10.12.2012.
u 10:06

Ne želimo više živjeti u stalnom strahu. Već godinama upozoravamo da na tom prijelazu stoji samo znak “stop”- ogorčeno će ugroženi mještani

Šezdesetak mještana banjolučkog prigradskog naselja Derviša okupilo se jučer kod pružnog prijelaza na kojem je dan ranije poginuo radnik poduzeća Čistoća Srđan Džudžalija (29), kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog čestih nesreća na ovom već zlokobnom mjestu.

Pruga smrti

Na “pruzi smrti”, kako su je nazvali mještani, samo u posljednjih nekoliko godina poginule su najmanje četiri osobe, dok ih je više teško ili lakše ozlijeđeno. Ogorčeno tvrde da je pogibija Džudžalije, koji je stradao od udara vlaka dok je pokušavao traktorom za čišćenje snijega preći na drugu stranu, kap je koja je prelila čašu zbog čega su odlučili izići na ulicu. Aleksandar Kecman kaže da su do sada u više navrata slali zahtjeve da se postavi rampa i svetlosna signalizacija, ali da nitko nije ni prstom mrdnuo da se taj problem riješi. Kako poručuje, ukoliko u roku od sedam dana ne dobiju odgovor, najavljuju blokadu pruge i masovne prosvjede.

Stalni strah

- Ne želimo više živjeti u stalnom strahu. Već godinama upozoravamo da na tom prijelazu stoji samo znak “stop”, ali je vidljivost pruge slaba tako da mnogi ne mogu vidjeti vlak sve dok ne stanu na prugu. Nema nikakvog osvjetljenja- zaključuje ogorčeni Kecman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?