Posušje

Graditi kvalitetnije ceste za sigurniji život

Ceste
26.10.2012.
u 10:46

Na zapadnom dijelu od Zavelima do Vinice kani se asfaltirati dionica radi bolje povezanosti tog dijela posuške općine s Republikom Hrvatskom

I u posuškom kraju kvaliteti cesta treba posvetiti još veću pozornost. Ceste su preduvjet ukupnog razvitka kraja, pa i turističkog, te će se i u kriznim vremenima ulagati u izgradnju prometne infrastrukture, najavljuju iz posuške vlasti za iduće razdoblje.

Kategorizacija cesta

Težište je da Posušje, grad na raskrižju važnih prometnica prema Mostaru, Tomislavgradu, Grudama, Imotskom te Blidinju bude što kvalitetnije povezan prometnicama. No, općinska vlast će se angažirati na obnovi lokalnih i regionalnih cesta te uređenju nogostupa, posebice Mijakuši II kako bi se povećala sigurnost u gustom prometu, posebice u gradu. Radit će se i na kategorizaciji lokalnih cesta. U planu je presvlačenje i rekonstrukcija regionalne ceste prema Viru, Rakitnu i Grudama u suradnji s Upravom za ceste Zapadnohercegovačke županije.

Gradnja nogostupa

Krenut će se u nastavak radova na regionalnoj cesti Rakitno - Blidinje gdje se očekuje veći nego do sada procvat planinskog turizma u zimskom i ljetnom razdoblju. U rakitskom kraju prave planove i potiču projekte novih cesta prema Tomislavgradu i Širokom Brijegu. Posebice je vrijedno, što je također zacrtano u programu, u suradnji s Federalnom direkcijom za cestovni promet, raditi na rekonstrukciji i modernizaciji magistralnih cesta prema Mostaru, Tomislavgradu, Imotskom te posebice gradnji nogostupa na svim prilazima gradu i u gradskim naseljima zbog sigurnosti u prometu. Pojedina sela i zaseoci kao što su Podbila i Zavelim, uglavnom sami rade ceste na prilazima do svojih domova, a vjeruju u skoro povezivanje Zavelima s Vinicom (Tomislavgrad) i Aržanom u Hrvatskoj jer su dobre ceste za svaki kraj i za svaki narod preduvjet njegovog bržeg razvijanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?