MEPAS MALL

‘Grad u gradu’

mepas
Zoran Grizelj
13.04.2012.
u 10:02

Mostar dobiva 1000 novih radnih mjesta u novome centru Mepasa

Samo stotinjak metara od nekadašnje prve ratne linije sinoć je u središtu Mostara na prigodnoj svečanosti otvoren trgovačko-uredsko-hotelski-poslovni centar Mepas Mall u kojega je Mepas Grupa u vlasništvu Mirka Grbešića uložila oko 60 milijuna eura, što je najveća pojedinačna poslijeratna investicija u Hercegovini.

Četiri milijuna ljudi

Grbešić, jedan od najuglednijih gospodarstvenika u BiH i regiji, usporedo s razvijanjem prehrambenog i konditorskog biznisa u Hrvatskoj i regiji i potvrdom lidera sa Saponijom u sredstvima za čišćenje, ali i poslovima vezanim uz Marasku te trgovačku kuću Brodomerkur u Mostaru je napravio iskorak proširujući svoje temeljno poslovanje. Mepas Mall je objekt na 100.000 četvornih metara koji će Mostaru donijeti 1000 novih radnih mjesta te jako puno značiti u ukupnom poboljšanju kvalitete življenja, ali i snižavanju stalnih napetosti koje su rezultat, ne samo nacionalnih podjela, nego i socijalne krize. Ovaj je centar nastao na temeljima nekadašnje stare bolnice, a novcem kojim je platio zemljište je izgrađen i opremljen i značajan dio novih bolničkih sadržaja na Bijelome brijegu. Na konferenciji za novinare, uoči otvaranja centra, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je rekao kako je u ovom trenutku jako lijepo biti gradonačelnik ovoga grada, te je dodao kako je Mirku Grbešiću trebalo puno hrabrosti da se odluči na jednu ovakvu investiciju u Mostaru u ovom trenutku. - Mostar se s ovim projektom vraća na poziciju na kojoj je već odavno trebao biti - postaje regionalni centar - poručio je Bešlić. Nenad Peris, predstavnik agencije Colliers International d.o.o. Zagreb, naglasio je kako će, prema procjenama, kroz ovaj objekt u godinu dana proći četiri milijuna ljudi. Na svečanosti otvaranja Mepas Malla bili su nazočni brojni hrvatski dužnosnici i gospodarstvenici koji nisu krili zadovoljstvo s novim objektom koji dominira u središtu ovoga grada. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je kako bi otvaranje novih 1000 radnih mjesta i za Zagreb imalo veliko značenje.

Veliko zanimanje

“Prije svega, radi se o velikom izazovu i iznimno velikom poslu. Gospodin Grbešić je pokazao kako treba biti istrajan i zapošljavati nove ljude. To je velika stvar i za Mostar u kojemu se stvari konačno vraćaju u normalnu poziciju”, rekao je Bandić. Na otvaranju Mepas Malla bili su i gradonačelnici Splita Željko Kerum, Osijeka Krešimir Bubalo, Metkovića Stipe Gabrić Jambo, Bjelovara Anton Korušec, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, vlasnik Agrokora Ivan Todorić. Centar je otvorio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda ističući da BiH nedostaje samo političkog dogovora te da poduzetnim ljudima ne trebaju nikakvi poticaji. 
Školi s djecom s posebnim potrebama je na otvaranju uručen bon od 50.000 maraka. Mepas Mall je po mnogo čemu prvi takav centar u regiji i računa na kupce koji bi trebali dolaziti na prostoru između Dubrovnika, Splita i Sarajeva. Svjetski poznata Zara prva ulazi u BiH preko Mostara, drugi McDonaldsov restoran u BiH je u Mostaru. U najvećem dijelu tvrtke u Hrvatskoj koje su zastupnici velikih svjetskih brandova će imati svoje trgovine u Mostaru. Nakon dvadeset godina ovaj grad prvi put dobiva kinodvorane. Cinestar će u centru Mepas Malla otvoriti pet kinodvorana, što će obogatiti i kulturni sadržaj života grada. Na vrhu sedmokatnog centra će se nalaziti ekskluzivni hotel s pet zvjezdica, a na svakome katu će biti posebni sadržaji prodajnog i zabavnog tipa. U najvećem dijelu investiciju Mepasa je pratila UniCredit banka u BiH, a najveći dio radova izvela je zajedno s podizvođačima tvrtka A3 iz Širokog Brijega.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
barbaizamerike
07:36 14.04.2012.

cestitam, dobar i posten covik a cuo sam i da je dobrotvor i to je za svaku pohvalu i neka ostane na pravom putu i neka mu bog da zdravlja i neka voli i postuje svoj narod i nase fratre

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?