NEOBJEKTIVNOST

Gotovinina obrana tužila amsterdamsku TV zbog klevete

gotovina (1)
arhiva VL
11.02.2011.
u 11:13

Zna se tko je u BiH 1992. činio zločine, a to nije bio general Gotovina.

DEN HAAG - Sredinom siječnja nizozemska TV postaja NCRV emitirala je čudni prilog u kojemu je bivši nizozemski pripadnik UNPROFOR-a Stefan van Zanten tvrdio kako je general Gotovina odgovoran za zločine koji su navodno tijekom 1992 godine počinjeni protiv srba u BiH, a navodno je zbog tih ružnih događanja van Zanton obolio od PTSP-a. Obrana generala Ante Gotovine reagira na takvo prikazivanje hrvatskog generala i tvrdi da su te objede lažne.

Objavljujući jednostrano takve nebulozne i neistinite tvrdnje, tv postaja NCRV ne samo da nije tražila očitovanje druge strane (a što je bila dužna tražiti prema nizozemskom zakonu), već je da bi pojačala mučni dojam tijekom emisije prikazivala jezive kadrove izmučenih hrvata i bošnjaka zatočenih u zloglasnom srpskom koncentracionom logoru Trnopolje, sugerirajuci da su to Srbi u logorima pod kontrolom generala Gotovine, tvrde iz obrane generala.

Čude se neobjektivnosti TV postaje, s obzirom da je notorna činjenica da se jako dobro zna tko je u BiH 1992. činio zločine.

Zbog svega navedenog, glavni branitelj Gotovine, Luka Mišetić tuži TV postaju i tužbom od nadležnog suda u Amsterdamu traži da Tv mreža NCRV zbog klevetanje mora u prvoj sljedećoj emisiji objaviti javnu ispriku generalu Gotovini; NCRV je dužna istu ispriku objaviti na svojim internetskim stranicama i zadržati je najmanje 14 dana; NCRV je dužna platiti 50,000 eura zbog štete koju je nanijela generalu Gotovini; Zabranjuje se NCRV da objavljuje buduće priloge o generalu Anti Gotovini bez da, kako nalaže nizozemski zakon, ne traži i objavi očitovanje od njega ili njegovim zakonskim predstavnicima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KI
kitikat
11:47 11.02.2011.

ne daj se Ante

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?