ISNER I MAHUT DRŽALI JEDAN DRUGOGA DA NE PADNU

Gotov je najduži teniski meč u povijesti!

Isner
Reuters
Autori: Mario Kuss, B.B./VLM
24.06.2010.
u 17:21

Susret Isnera i Mahuta prekinut je dva puta zbog mraka, a završen je nakon više od 11 sati čiste igre pobjedom Amerikanca 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68. Počeo je u utorak, a završio je u četvrtak. Sigurno je završio...

Kakav još jedan ludi dan na Wimbledonu! Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut najveća su priča cijelog turnira, njihov meč prvog kola zlatnim će slovima biti upisan u tenisku povijest.

Nakon što su jučer nastavili od dana ranije prekinuti dvoboj i to odigravanjem petog seta, cijela priča je završena nakon 138 gemova u odlučujućem setu. Obojica su jedva došla do mreže, naslonila se jedan na drugoga i čestitala si na iznimnom trudu, požrtvovnosti i želji za pobjedom. Isner je prošao u drugo kolo gdje ga čeka De Bakker, ali pobjednici su obojica.

- Najgora je činjenica što je netko od nas dvojice morao izgubiti. Podijeliti ovakav trenutak s Nicolasom je velika čast. Možda ćemo ponovno igrati jedan protiv drugoga, ali sigurno neće biti 70:68 - rekao je iscrpljeni Isner nakon što su od Tima Henmana i Anne Jones primili nagradu za trud, a ista nagrada je pripala i sucu dvoboja.

- U ovom trenutku osjećam veliku zahvalnost jer je meč gotov. John je zaslužio pobjedu, servirao je nevjerojatno i pokazao da je pravi pobjednik. Velika je čast igrati najveći meč u povijesti na najvećem teniskom mjestu u povijesti - rekao je potpuno onemoćali Mahut.

Isner nije mogao izbjeći britanski humor pa je na pitanje o igri parova, gdje bi trebao nastupiti pola sata nakon kraja ovog meča tek uz smijeh rekao:

- To je zbilja podlo pitanje. Uopće ne želim pomisliti na to. Sad razmišljam samo o odlasku u svlačionicu i odmoru.

Tijekom trećeg dana meča na terenu broj 18 nije bilo mjesta "za iglu", a Britanci su se javljali u program BBC-a sa zanimljivim komentarima.

"BBC će morati od ovog meča napraviti dnevnu emisiju. Mahut i Isner će igrati ovako zauvijek, a BBC-eve vijesti će dobiti veliku konkurenciju."

"Gledam susret preko iPhonea i strah me jer imam još samo 58 posto baterije."

"Kakav sam ja početnik. Sjednim na tribinama terena broj 18 i nisam ponio ništa za večeru."

"Jučer sam gledao svih osam sati meča i za to vrijeme nisam jeo niti išao na WC. Taj teren bi se trebao nazvati po meni!"

Ukupno su, računajući i prvi i drugi dan, na terenu proveli više od 11 sati, točnije 665 minuta, što ovaj meč čini uvjerljivo najduljim u teniskoj povijesti. Dosadašnji rekord držao je meč iz Roland Garrosa 2004. godine između Francuza Santoroa i Clementa koji je potrajao 6 sati i 33 minute. Ukupno 183 odigrana gema - 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 - što za više od 70 gemova nadmašuje dosadašnji wimbledonski rekord koji je postavljen 1969. godine kada je Gonzalez u američkom dvoboju pobijedio Pasarella - 22:24, 1:6, 16:14, 6:3, 11:9 (112 gemova).

No, što je najbitnije, obojica su srušili rekord koji je držao jedan Hrvat. Ivo Karlović je lani u Davisovu kupu protiv Radeka Štepaneka ubacio navjerojatnih 78 asova, no od sinoć se nalazi tek na trećem mjestu "vječne liste". Naime, Isner je tijekom meča ubacio čak 112 asova, dok je francuski tenisač pogodio devet manje (103).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?