Sportski tjednik MAX

Goranov san o Međugorju

'05.02.2012., Dom sportova, Zagreb - ATP World Tour 250, PBZ Zagreb Indoors, Goran Ivanisevic na zavrsnoj konferenciji za novinare. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/5
31.05.2012.
u 10:45

Bit će teniskih talenata iz Međugorja i nakon Ivana Dodiga i Marina Čilića Kada ga već nisu željeli u HTS-u, Ivanišević je sada spreman raditi s talentima u teniskoj akademiji u BiH

Sportski tjednik MAX otkrio je da se u Međugorja sprema veliki projekt, otvaranje teniske akademije.

– Kada su mi pričali, nisam vjerovao da mjesto koje je tenisu dalo Marina Čilića i Ivana Dodiga ima samo nekoliko tisuća stanovnika – kazao nam je nedavno Martin Stepanek, trener Ivana Dodiga koji je s njim trenirao u Međugorju.

I zaista, međugorski teniski fenomen teško je objašnjiv. Nije Stepanek jedini koji nije povjerovao dok nije vidio.

U početku su im se svi smijali

Prije više od 20 godina teniski entuzijasti Žarko i Tomislav Dodig, Ivanovi otac i stric, krenuli su u gradnju prvog teniskog zemljanog terena u Međugorju. Naravno, dočekani su uz podsmijeh. U to vrijeme svi su gradili apartmane. To se činio kao unosniji biznis. Dugoročno, tenis se ipak pokazao boljom investicijom.

– Drugi su ulagali u hotele, mi u djecu – kažu oni danas.

Žarko je direktor Tenis kluba Međugorje. U upravi su još i Čilićev otac Zdenko i brat Vinko, otac Ivana Dodiga Tomislav i brat Mladen. Svi oni žive s tenisom i za tenis. Rijetko gdje se može pronaći toliko teniskih entuzijasta, trenera, igrača... na jednome mjestu. I glavni trener u klubu je iz teniske obitelji Dodig. Ivanov stariji brat Željko. Nakon teniske ekspanzije, u Hercegovini je sve splasnulo, ali ne i međugorski tenis. Dok mnogi misle kako su na vrhuncu, oni se tek pripremaju za velike stvari.

– Gledali smo puno dalje od drugih – kazao nam je Željko Dodig i otkrio planove o gradnji Teniske akademije u Međugorju. Planovi su tek u začetku, ali ovi ljudi ne odustaju. Ističu Božju pomoć na svome putu i idu do kraja. Uvijek.

– Za općinu Čitluk izrađen je novi prostorni plan, u tijeku je javna rasprava, predali smo zahtjev za zemljište. Već imamo i projekt i plan gradnje, ali osnova je donošenje novog prostornog plana, nadam se da će i to uskoro biti usvojeno – govori nam Željko Dodig o planovima za novi teniski uzlet Međugorja.

O potpori Marina Čilića i Ivana Dodiga ne treba ni govoriti, no i Goran Ivanišević oduševio se tom idejom i spreman je pridružiti se teniskim entuzijastima u Međugorju, nakon što u Hrvatskom teniskom savezu nisu prepoznali njegove ideje.

I sam Goran ranije je dolazio u Međugorje, kao hodočasnik, a tada je kazao i kako je Međugorje umnogome promijenilo njegov život. Taj tenisač puno je pridonio i popularizaciji tenisa odigravši ekshibicijski humanitarni susret s Thomasom Musterom. Te 1997. godine njih dvojica bili su među najboljim tenisačima svijeta.

– Razgovarali smo s Goranom, ali nismo još ništa konkretno dogovorili. Kazao je kako je to odlična ideja te da mu se jako sviđa, i spreman je priključiti nam se u ovom projektu – otkrio nam je Željko Dodig.

Cijelu priču pročitajte u sportskom tjedniku MAX.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije