pobjednički zanos

Goluža: Ne želim se zamarati Dancima, razmišljamo samo o sebi

'06.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Rukomet, muski, Spanjolska - Hrvatska. Slavko Goluza. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
25.01.2013.
u 12:00

Priznao je da noćas nije mirno spavao, a navijačima je poručio: "Ulazimo velikog srca, ali hladne glave!"

– Nije to bilo sve baš tako jednostavno – rekao je Slavko Goluža gostujući jutros kod Saše Lozara u Doručku na Totalnom FM-u.

Iako su Kauboji neobičnom lakoćom stigli do polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva, Goluža tvrdi kako su formu tempirali upravo za današnju utakmicu s Danskom tako da još nismo gledali njihovu najbolju igru.

– Dečki su nabrijani. Ja im samo govorim: "Morate ući hladne glave, nemojte samo izgorjeti!" Znamo dobro koliko oni to žele. Prema tome, velikog srca ulazimo, ali isto tako i hladne glave. Ovakve se utakmice igraju i dobivaju glavom – rekao je izbornik.

Goluža je još jednom prokomentirao i SMS generala Gotovine koji je kod reprezentacije proizveo pravi pobjednički zanos:

– To je bio šlag na sve! Strašno smo se dobro pripremili. Veliki je bio motiv i ja sam jednostavno imao potrebu da im to kažem, da im tu poruku pročitam, mada nemam inače tu naviku, ali ovaj put sam osjetio tu potrebu.

Izbornik se osvrnuo i na počast koju mu je odao danski kolega prilikom preuzimanja nagrade za najboljeg trenera u 2012.. Dao je svima do znanja da je na laskanje potpuno imun te da se ne zanosi lijepim riječima:

– Sve je to lijepo, ali pustite vi, ipak je on stari lisac. Ne želim nasjedati na takve stvari. Ipak sam ja dosta dugo u rukometu pa ne želim nasjedati na laskave riječi. To su lijepe geste, međutim, ja njega ipak jako dobro poznajem, malo je "bacio pilu naopako", kao što se kaže – rekao je Goluža i dodao:

– Znam da će oni biti jako dobro pripremljeni i da nas čekaju. Sigurno je da imaju onu utakmicu iz Londona u podsvijesti. Neću reći da pripremaju osvetu. Ne želim se s njima zamarati, želim da razmišljamo samo o sebi, da odigramo najbolje što možemo, da damo sve od sebe!

Očito je da izbornika Golužu ne popušta pobjednički duh, a to je i sam potvrdio kada ga je domaćin showa Saša Lozar pitao što mu se mota po glavi uoči ovako važne utakmice. Goluža je priznao da nije mirno spavao te kako mu se po glavi čitavo vrijeme vrte razne kombinacije i slaže čitava utakmica. Kada ga je Saša pitao jesmo li pobijedili u imaginarnoj utakmici, trener je odgovorio:

– Ja sam uvijek pobjednik!

Goluža je komentirao i pjesmicu koju je ekipa Doručka otpjevala inspirirana nedaćama koje su snašle Nikolu Karabatića. Pjesmica je skupila 320 likeova i 230 shareova na radijskoj Facebook-stranici, a zajedno s ostatkom intervjua možete je poslušati na linku u nastavku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije