Start kauboja u Švedskoj

Goluža: Ima jedan opasni Rumunj, puca s 12 metara, a ime mu ne znam

'Croatia\'s head coach Slavko Goluza (R) jokes with player Vedran Zrnic during a media briefing ahead of their match against Romania during the men\'s Handball World Championship in Malmo January 13,
'RADU SIGHETI'
14.01.2011.
u 08:15

Rukometaši Hrvatske dočekali su dan kada će prvi put izaći na parket Arene Malmö. Suparnik na SP-u je Rumunjska, s kojom su se ne tako davno susreli u Karlovcu, u prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na EP 2012. godine u Srbiji.

U gradu na četiri rijeke bilo je uvjerljivih +12 za Hrvatsku. Zanimljivo je da je to bila prva službena utakmica koju je vodio novi izbornik Slavko Goluža, a sada će Rumunjska biti njegova prva kušnja na Svjetskom prvenstvu.

Brzi na okidaču

– Tu utakmicu u Karlovcu zaboravite! Neće ništa biti isto. Gledali smo snimke njihovih utakmica s pripremnog turnira u Švicarskoj. Premda se govorilo da će izbornik Stinga biti smijenjen, to se ipak nije dogodilo. Vidio sam neke nove, mlade igrače. Vidio sam i neke novosti u njihovoj igri. Primjerice, igra sa dva kružna napadača kada vuku polukontru. Na to ćemo morati dobro paziti kada se budemo morali vraćati u obranu – istaknuo je Slavko Goluža.

Sigurno ste se dobro pripremili za sva moguća iznenađenja.

– Naravno. Oni će u obrani igrati 6-0, a za tu obranu pripremali smo napad u ova tri dana koliko smo u Malmöu. Mogu igrati i obranu 5-1, ali ne vjerujem da će je puno koristiti – ističe Goluža.

A kako će igrati u napadu?

– Imaju tog jednog igrača koji voli šutirati s 12-13 metara. Oprostite, ali mu ne znam ime. Na njega ćemo morati dobro pripaziti da ne uđe u seriju. Imaju i dva opasna krila – rekao je Goluža.

Jesu li svi igrači zdravi?

– Da, sve je u redu. Neki su se ovdje malo odmorili, neki su, poput Duvnjaka i Vorija, dodatno trenirali.

Duvnjak se nije istaknuo statistikom protiv Francuza kada je postigao jedan pogodak, uz deset promašaja.

– Ne brinem se ja za Duvnjaka. Bit će on u redu. Uz to što je imao napornu sezonu u Hamburgu i to se osjetilo u njegovoj igri, još je tri dana bio i bolestan. Razgovarao sam s njim i zamjerio mu što prebrzo šutirao. Bio je, slikovito rečeno, brz na okidaču. Opet, ne treba smetnuti s uma ni to da je nekoliko puta morao šutirati zbog pasivnog napada. Ali sam zato zadovoljan njegovom igrom u obrani. Čak razmišljam o tome da ga na početku koristim samo za igru u obrani – rekao je Goluža, koji još nije odlučio kojih će šesnaest igrača prijaviti za prvu utakmicu SP-a.

Možda prijavim samo 15

– Imam još vremena do danas ujutro kada je sastanak Tehničke komisije. Intenzivno razmišljam o tome da prijavim samo 15 igrača, tako da imam prostora dogode li se neke nepredviđene situacije – istaknuo je Slavko Goluža.

Pratite li kako teku oporavci Ivana Čupića i Renata Sulića?

– Zadužio sam ljude koji se o tome brinu i koji ih prate. Ja se želim koncentrirati samo na ono što nas čeka ovdje. Bit ću na vrijeme obaviješten o spomenutom dvojcu, ne brinite se. Oporave li se, nije isključeno da ih vidimo ovdje – rekao je Goluža.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?