Presuda A. Džemiću

Godinu dana zatvora za smrt ravnateljice Tonkice Blagojević

udes
VL FOTO
29.03.2012.
u 10:33

Bila poznata kao dugogodišnja nesebična i omiljena humanitarna djelatnica u Mostaru

Županijski sud u Mostaru prihvatio je priznanje krivnje optuženog Alema Džemića (25) iz Mostara i izreklo mu jednu godinu zatvora, koliko traje i sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom od pravomoćnosti ove presude, za teško djelo protiv sigurnosti javnoga prometa. To je epilog tragične nesreće u kojoj je 1. svibnja prošle godine smrtno stradala 53-godišnja Tonkica Blagojević iz Mostara, ravnateljica Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama, a njen suprug Zdravko (57) i trudna nevjesta Kristina (28) teško su ozlijeđeni u sudaru njihova golfa 3 s golfom 2 kojim je upravljao Džemić. Kobni sudar se dogodio na križanju ulica hrvatskih branitelja i Rade Bitange u središtu grada, kod Doma zdravlja. Naime, Džemić je u kritičnom trenutku prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i prednjim dijelom vozila udario u desnu bočnu stranu golfa 3 u kojem su se nalazili Blagojevići, i to dok su išli prijateljima u goste.

- Istraga je pokazala da se vozač golfa 2 nije zasutavio kada je semafor pokazao crveno svjetlo, nego je samo prošao kroz raskrižje i udario u desnu stranu golfa 3 za čijim upravljačem je bila trudna Kristina Blagojević. Od siline udara oba automobila su se zarotirala na cesti, a golf 3 je odbačen na stup semafora. Udar je bio točno u vrata nesretne suvozačice, koja je na mjestu ostala mrtva, navode iz MUP-a HNŽ-a. Nesretna Tonkica Blagojević bila je dugogodišnja humanitarna djelatnica, cijenjena po nesebičnosti, zbog čega je bila omiljena kako u Mostaru tako i u cijeloj Hercegovini. Tonkica Blagojević sestra je pokojnog generala Šantića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije