SLUŽBENA CRKVA

Glasnogovornik HBK: Milanović je prvo odbio doći na susret s Papom

\'unutrasnja......zagreb.......21.10.2007 samobor ... sdp ... skup ... milanovic snimio:Dalibor Urukalovic\'
Dalibor Urukalović/Arhiva VL
02.06.2011.
u 08:35

Milanović se nije akreditirao, no kako se naglo predomislio, akreditacija će mu biti će gotova danas

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ipak je odbio odazvati se na poziv Hrvatske biskupske konferencije i njegova je tajnica iz Sabora javila da on neće doći na svečano primanje u Hrvatsko narodno kazalište. Također, nije dobio "cirkularno pismo", kao što je rekao na konferenciji za novinare jučer, nego naslovljeno na njega osobno. Rekao je to Zvonimir Ancić, glasnogovornik HBK, u Dnevniku 3 Hrvatske televizije.

- HBK je uputio svim uzvanicima pozvanima u HNK pozive ponaosob, imenom i prezimenom. Isto tako je gospodinu Milanoviću uručen taj poziv, nekoliko dana nakon toga nazvala je tajnica iz njegova ureda u Saboru i rekla da gospodin Milanović neće doći na taj susret - pojasno je Ancić, dodavši da do sinoć u HBK još nisu dobili potvrdu da će Zoran Milanović doći na susret s Papom, premda je on izričito tvrdio na konferenciji za novinare da će biti u HNK.

Međutim, za ulazak u HNK potrebna je akreditacija za sve pozvane, a Milanović nije poslao svoje podatke, što najbolje govori da je još prije odlučio da neće ići na susret s Papom i da se zbog pritiska javnosti i u stranci odlučio jučer promijeniti mišljenje.

- Rok za akreditiranje bio je do 10. svibnja. Oni koji su željeli doći su se akreditirali. Dobrodošli su svi koji su pozvani - rekao je Ancić i ponovio da su svima pozivi poslani imenom i prezimenom i svi su dobili jasne upute i jasan poziv da dođu.

Prema našim informacijama, akreditacija za predsjednika SDP-a trebala bi biti gotova danas, bez obzira na to što su prošli svi službeni rokovi za akreditiranje.

Na pitanje zašto nije pozvan bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je prvi uputio poziv papi Benediktu XVI. da posjeti Hrvatsku, glasnogovornik Ancić je rekao da je "jedan od kriterija bio da se ne zove bivše državne dužnosnike, ni bivše predsjednike vlada Republike Hrvatske, pa ni bivšeg predsjednika RH".

Premda ga je osobno na susret s Papom zvao apostolski nuncij, predsjednik Mesić odlučio je da neće ići u HNK.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije