Kaptol

Glas Koncila: HDZ i SDP vode komunisti, osnujmo novu stranku!

ivan miklenić
11.08.2010.
u 13:17

Miklenić tvrdi kako bivši komunisti, osim časnih izuzetaka, i nemoralni pojedinci nikad nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas.

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić poziva hrvatske građane da se "masovno uključe u ovog časa možda malu stranku i dadu svoj doprinos da na budućim izborima pobijede državotvorne stranke i političari". Osim što taj njegov stav izravno odražava antipatije prema vodećima HDZ-u i SDP-u te njihovim političkim trabantima, Miklenić cijeli politički establišment proglašava, praktički, antidržavotvornim. Dakle i - antihrvatskim.

On u svome najnovijem komentaru, zapravo, odgovara na pitanje zašto u današnjoj Hrvatskoj nije bolje, tvrdeći da državu od samih njezinih početaka do danas, što javno što tajno, kontroliraju i vode bivši komunisti.

– I prvi hrvatski predsjednik bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili 'hrvatskim nacionalistima i separatistima – piše Miklenić.

Tvrdi kako bivši komunisti, osim časnih izuzetaka, i nemoralni pojedinci nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas, ali "poznaju metodologiju kontroliranja i izvršavanja moći i vladanja, pa su stvarno preuzeli kontrolu nad hrvatskom državom".

– Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protupravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjerili ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općeg dobra i svih ostalih hrvatskih građana. Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama... – piše glavni urednik Glasa Koncila, dodajući kako je "Sanaderov iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".

Miklenić dodaje kako su "velikogospojinska okupljanja u marijanskim svetištima povlaštena prilika da se moli na veliku nakanu da Hrvatska na svim razinama dobije vodstvo kojem će na prvom mjestu biti stvarna briga za napredak i boljitak svakog čovjeka i čitave hrvatske nacije".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije