ŠAH

Gari Kasparov dolazi u Široki Brijeg gdje će odigrati simultanku

Gari Kasparov
AFP
02.08.2010.
u 09:52

Širokobriješki šahisti osvojili su mnoga priznanja i trofeje, a sada će moći igrati i protiv najboljeg šahista svih vremena

Kad su šahisti Širokog Brijega 1998. godine osvojili kup Herceg Bosne, imali su samo jednu želju - ugostiti svjetskog šahovskog prvaka Garija Kasparova.

Nagrada za trofeje

Poslije toga širokobriješki šahisti osvojili su bezbroj naslova prvaka i pobjednika Kupa Herceg Bosne i BiH u mnogim kategorijama, a njihova želja ispunit će se 10. kolovoza. Naime, svjetski šahovski prvak Gari Kasprov koji je neprikosnoveno vladao šahovskim poljem od 1985. do 2000. godine najavio je za sedam-osam dana svoj dolazak u Široki Brijeg.

- Cilj nam je upoznati jednu tako važnu osobu iz svijeta šaha s ciljem popularizacije šahovske igre ne samo u Širokom Brijegu, nego i u cijeloj državi. Eto, davna želja članova našega kluba će se ispuniti jer je on mnogim šahovski uzor, pa i moj, kazao nam je Željko Bogut, predsjednik Šahovskog saveza Herceg Bosne, član Šahovske unije BiH i šahist s ispunjenim velemajstorskim balom. Dolaskom Kasparova u Široki Brijeg bit će i svojevrsni pokazatelj uspješnog rada Šahovskog kluba, kao i kompletnog hercegbosanskog Šahovskog saveza. Tog dana Kasparov će odigrati i simultanku s članovima ŠK Široki Brijeg.

Ne dolazi lobirati

Pokrovitelj tog jednog velikog sportskog događaja bit će aktualna predsjednica FBiH i kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto. Mnogi će odmah pomisliti da je dolazak nekadašnjeg svjetskog šahovskog prvaka povezan s izborom predsjednika FIDA-e i njegov pokušaj lobiranja za Anatolija Karpova nasuprot drugom kandidatu bogatom Rusu Kirsanu Ilyumzhinovu.

- Svoj dolazak Gari Kasparov nije ničim uvjetovao, ja ću podržati stav Šahovske unije i tu ću biti do kraja lojalan, zaključuje Željko Bogut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?