rekordnih 100 mil. €

Gareth Bale službeno je igrač Reala: 'Ostvario mi se san!'

'Tottenham Hotspur v Sunderland, Barclays Premier League. Tottenham's Gareth Bale is denied a penalty and booked for diving. Credit: The Times. Online rights must be cleared by NI Syndication.Photo:
Foto: Graham Hughes/NI Syndication/PIXSELL
1/5
01.09.2013.
u 20:06

Real i Tottenham cijelu su sportsku javnost iz zabave držali u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka

Gareth Bale igrač je Real Madrida! Sapunica koja je trajala cijelo ljeto dobila je epilog predzadnjeg dana prijelaznog roka, a engleski klub informaciju je potvrdio na svojoj Twitteru. Odšteta Tottenhamu, prema posljednjim informacijama, iznosi 100 milijuna eura čime je srušen rekord Cristiana Ronalda, koji je Real koštao 94 milijuna eura.

Bale je potpisao šestogodišnji ugovor, a službeno predstavljanje bit će u ponedjeljak u 13 sati na Santiago Bernabeuu.

Iako se transfer finišira već dva tjedna, Real i Tottenham odigrali su svojevrsnu reprizu prošlogodišnjeg posla oko Luke Modrića i čekali praktički do posljednjeg trenutka prije nego što su objavili da je posao gotov večer prije završetka prijelaznog roka.

'Nadam se da će me navijači razumjeti'

- Proveo sam šest sretnih godina u Tottenhamu, no sad je pravo vrijeme za reći zbogom. Imali smo posebnih zajedničkih trenutaka tijekom ovih godina i uživao sam u svakoj minuti. Želio bih se zahvaliti svima u klubu, predsjedniku, upravi, stožeru, trenerima i suigračima, a najviše navijačima koji će, nadam se, razumjeti ovu moju veliku priliku karijere - rekao je Bale.

- Nisam siguran je li ikad dobro vrijeme za napustiti klub u kojem sam se osjećao udomaćen i igrao sam najbolji nogomet karijere dosada. Znam da mnogi igrači kažu da su sanjali igrati za neki klub od djetinjstva, no ovo je za mene zaista ostvarenje snova. Tottenham će uvijek biti u mome srcu i siguran sam da će ova sezona biti uspješna za njega. Sada se veselim novom poglavlju svog života i igranju za Real Madrid.

Podsjetimo, još od lipnja Real je bio utrci za velškog reprezentativca, no odmah je bilo jasno kako do njega neće lako doći. Em što je u igri bilo puno drugih klubova, em što je predsjednik Tottenhama Daniel Levy poznat po svom nevjerojatnom financijskom apetitu. Tijekom srpnja i kolovoza dogovarala se odšteta, nagađalo se o brojkama i s imenim igrača koji bi iz Madrida mogli u London u paketu s milijunima eura.  

Konačno je Bale prošlog tjedna stigao u Madrid gdje je obavio liječnički pregled, a klub je pripremio njegov dres s brojem 11, no daleko je to bilo od gotovog. Po naredbi Levyja morao se vratiti u Tottenham gdje je odbio trenirati s momčadi.

Do danas su klubovi možda dogovarali posljednje detalje posla koji je odavno načelno dogovoren, ali vjerojatnije je da su cijelu sportsku javnost iz zabave i obijesti držali u neizvjesnosti do hotovo posljednjeg trenutka, kako bi Baleov transfer postao najveći u povijesti u svakom smislu.

- S velikom tugom moramo objaviti da smo pristali prodati Garetha, ali uz činjenicu da imamo iznimno jaku momčad kojoj smo pridodali čak sedam vrhunskih internacionalaca. Što je još važnije, imamo pravi momčadski duh i svlačionica je gladna uspjeha. Garethu želio sve najbolje u budućnosti, a uvijek će biti dobrodošao na White Hart Laneu - rekao je predsjednik Tottenhama Levy.

Objasnio je okolnosti zbog kojih je odlučio prodati svog ponajboljeg igrača.

'Uopće ga nismo htjeli prodati'

- Nismo imali namjeru uopće prodavati Balea, uzimajući u obzir da smo oko njega gradili našu budućnost. On je igrač oko čije smo se karijere brinuli i razvijali ju, a odradio je tek godinu dana svog novog četverogodišnjeg ugovora. No, Real je imao ozbiljne namjere, a želja Garetha da mu se priključi bila je također velika. Kad smo vidjeli da on ne bi bio dovoljno posvećen našem projektu, morali smo to uzeti u obzir - dodao je Levy.

>> Posljednji sati prijelaznog roka: Kaka se vraća u Milan?

>> Sve o transferima čitajte u našem specijalu Nogometni transferi!!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?