Libija

Gadafijev sin Saadi u konvoju prešao u Niger

Saadi Gadafi
Reuters
12.09.2011.
u 07:31

Saadi je bivši nogometaš s kratkim igračkim stažem u Italiji, bio je i kapetan libijske nogometne reprezentacije, a nakon toga i predsjednik nogometnog saveza.

Saadi Gadafi, jedan od sinova odbjeglog libijskog vođe Moamara Gadafija, prešao je u konvoju u susjedni Niger, potvrdio je nigerski ministar pravosuđa, a prenosi BBC.

Moamar Gadafi nije bio u konvoju i još uvijek nije poznato gdje se točno nalazi. Članovi konvoja koji je prešao u Niger izjavili su da ne znaju gdje je Gadafi, no kako je u svojim porukama kazao da će umrijeti u Libiji.

Protugadafijeve snage nadziru većinu libijskog teritorija uključujući i glavni grad Tripoli, a u koordiniranim akcijama s NATO-ovim zračnim snagama napadaju lojalistička uporišta Bani Walid i Sirtu.

Vlasti u Nigeru izjavile su da je Saadi Gadafi s još osmero ljudi u njihovu zemlju stigao s humanitarnim konvojem koji ide u grad Agadez na sjeveru Nigera te kako oni priznaju Libijsko nacionalno vijeće, ali još uvijek nisu odlučili hoće li dopustiti ulazak u zemlju Moamaru Gadafiju. Podsjetimo, dio Gadafijeve obitelji spas je pronašao u Alžiru.

SAD je pozvao nigerske vlasti da bilo koju osobu koja bi mogla biti tražena zbog prelaska granice i kojoj bi mogla suditi nova libijska vlast odmah zaustave te da joj oduzmu oružje i novac.

Početkom rujna Saadi Gadafi pozivao je na pregovore da bi se zaustavilo daljnje krvoproliće u Libiji, no do tih pregovora nikad nije došlo. Saadi je bivši nogometaš s kratkim igračkim stažem u Italiji, bio je i kapetan libijske nogometne reprezentacije, a nakon toga i predsjednik nogometnog saveza.

U posljednje vrijeme ulagao je velik novac u filmsku industriju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije