Pobunjenici likuju

Gadafijev sin Saadi ne napušta Libiju nego je spreman predati se

gadafi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
31.08.2011.
u 07:45

Gadafi je navodno utočište pronašao u Sirteu ili Bani Walidu, gradu kroz koji je njegova obitelj prošla na putu u Alžir

Saadi Gadafi, treći sin Muammara Gadafija, spreman je predati se pobunjenicima, potvrdio je za Al Jazeeru visokopozicionirani član Nacionalnog prijelaznog vijeća. Abdelhakim Belhaj, pobunjenički vojni zapovjednik u Tripoliju, kazao je kako ga je Saddi Gadafi nazvao i pitao može li im se predati. Prema Belhajevim riječima pobunjenici znaju gdje se nalaze neki od Gadafijevih visokopozicioniranih suradnika, a informacije o Gadafijevom trenutnom prebivalištu još uvijek nisu potvrđene.

- Gadafi je u bijegu, i prilično smo sigurni da znamo gdje se nalazi - objasnio je Ali Tarhouni, ministar u Nacionalnom prijelaznom vijeću te dodao kako nitko ne sumnja u njegovo skorašnje uhićenje. Prema nekim informacijama Gadafi je utočište navodno pronašao u gradu Sirte, ili u nekim od preostalih gradova kojima još uvijek vlada njegov režim kao što su Bani Walid, inače grad kroz koji su članovi Gadafijeve obitelji prošli bježeći u Alžir, ili Sabha.

Inače, Saddi Gadafi navodno se želi predati zato što nema namjeru napustiti Libiju nego želi pregovarati s Nacionalnim prijelaznim vijećem oko svoje predaje. Njegov čin, navodno bi mogli slijediti i visokopozicionirani članovi Gadafijeve vlade, pa tako i sam premijer. - Oni koji se predaju biti će pravedno suđeni prema pravilima međunarodnog prava, a odluči li se, iako sumnjam u to, i sam Muammar Gadafi predati i prema njemu ćemo se pravedno ponijeti - naglasio je Belhaj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije