Velika fešta

Gabela i Torcida oduvijek su imale i imat će hajdučko srce

Gabela
18.06.2012.
u 10:42

Veliku feštu i bogat program u Gabeli je priredila Udruga navijača Torcida Gabela, promovirana je i himna “Torcida Hercegovina”

“Igraj Jela, uz tebe je Gabela cijela... Andrija Anković, legenda živi vječno…” - skandiralo se u Gabeli uoči velike fešte i “Večeri Hajduka” koju je u hrvatskom seljačkom Domu u Gabeli organizirala Udruga navijača Torcida Gabela. Na Domu i okolnim objektima u Gabeli izvješene su velike zastave Torcide Gabela.

Torcida Hercegovina

Kao dobar uvod u “Večer Hajduka” poznati glazbenik i pjevač Darko Šutalo Rahan premijerno je otpjevao himnu “Torcida Hercegovina” za koju je tekst napisao Nikica Pehar, predsjednik UN Torcide Gabela i Lavova iz Gabele te potpredsjednik NK GOŠK Gabela. “Nismo mislili samo lokalno već smo ovom himnom željeli povezati cijelu Hercegovinu i sve Hajdukove navijače. U zadnje vrijeme naš Hajduk jest u toj rezultatskoj krizi, ali cijelo vrijeme ima to hajdučko srce. Himna je već prvih dana imala preko deset tisuća gledanja na Facebooku - rekli su nam Nikica Pehar i Darko Šutalo Rahan. Nakon himne predstavljena je i knjiga “Ivan Gudelj - hajdučka priča” autora Blaža Duplančića.

Umalo u slavni Real

Uz autora o knjizi je govorio i sam Ivan Gudelj, bivši Hajdukov kapetan i igrač koji je s nepunih 26 godina zbog otkrivanja hepatitisa B morao prekinuti svoju karijeru u velikom usponu. To najbolje govori podatak da je Gudelj baš te 1986.godine, kada je prekinuo karijeru, trebao potpisati ugovor sa slavnim Realom iz Madrida. Neraskidiva je veza između Gabele i Hajduka jer je GOŠK u Hajduk poslao dva vrhunska igrača, najprije Andriju Ankovića, a u novijoj povijesti i Nikicu Jelavića koji je sada jedna od najjačih karika hrvatske nogometne reprezentacije. A kao kadeta baš ga je u Hajduku četiri godine trenirao baš Ivan Gudelj. Na večeri Hajduka u Gabeli govorio je i čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić koji je i sam vatreni Hajdukovac pa je istaknuo kako mu je čast biti na ovakvim druženjima Torcide. Uz dosta pjesme i veselja, podijeljene su i zahvalnice te pokloni svima koji su do sada pomogli rad UN Torcide Gabela, a na kraju je uslijedilo pravo pučko veselje uz roštilj i dobru hercegovačku kapljicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije