Ratni veteran Routh

FOTO On je ubio najpoznatijeg američkog snajperista!

Eddie Ray Routh
Reuters/PIXSELL
04.02.2013.
u 21:05

Edie Routh (25) optužen je za ubojstvo "najpoznatijeg američkog snajperista" i bivšeg pripadnika elitne marinačke postrojbe SEAL Chrisa Kylea.

Edie Routh (25) optužen je za ubojstvo "najpoznatijeg američkog snajperista" i bivšeg pripadnika elitne marinačke postrojbe SEAL Chrisa Kylea i njegova prijatelja Chada Littlefielda, piše CBSNews.

Šerif teksaškog okruga Erath, Tommy Bryant, kazao je da su veterana iračkog rata Routha morali zavezati nakon što je postao agresivan u ćeliji te je sada pod stalnom prismotrom kako ne bi počinio samoubojstvo.

Bolovao od PTSP-a?

Routh je optužen da je u subotu ubio autora hit knjige "Američki snajper" i njegova prijatelja. Šerif je kazao da odvjetnik još nije razgovarao sa Routhom. Vlasti su izvijestile da je Routh Kylea i Littlefielda ubio u streljani u Teksasu. Direktor neprofitne organizacije koju je Kyle pomogao osnovati, Travis Cox, kazao je da su Kyle i Littlefield odveli Routha na streljanu kako bi mu pomogli da se nosi sa svojim PTSP-om.

Još nije jasno koji su Routhovi motivi za ubojstva. Policija je izvijestila da je nezaposlen te da "pati od neke vrste psihičke bolesti zbog boravka u vojsci". Šerif Bryant nije znao reći pije li osumnjičeni ubojica neke lijekove i je li mu službeno dijagnosticiran PTSP.

Određena mu je jamčevina od 3 milijuna dolara, a traži javnog branitelja. Pretpostavlja se da je ubojstva izvršio poluautomatskim pištoljem koji je pronađen u njegovom domu. Američka vojska je potvrdila da je bio vodnik u marincima te je aktivno bio u službi od 2006. do 2010. godine. U Irak je prebačen 2007., a na Haiti 2010. godine. Trenutno je bio rezervist.

>>Na streljani u Teksasu ubijen najpoznatiji američki snajperist

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?