ISTRAGA o HT MOSTAR

Financijska policija FBiH češlja dokumentaciju od 2007. do 2010.

ht mostar
Stojan Lasić
19.10.2011.
u 09:18

Traže se i podaci o cijeni koncerata Gibonnija, Joksimovića...

Federalna financijska policija izuzela je u ponedjeljak opsežan dio dokumentacije koju su još ranije zatražili od uprave Hrvatskog telekoma iz Mostara na temelju istrage koju o zloporabama u ovoj kompaniji provodi hercegovačko-neretvansko Županijsko tužiteljstvo. Večernji list je u posjedu dva zahtjeva iz financijske policije upućena najprije u lipnju ove godine te novi prošireni zahtjev od prije pola mjeseca kada je zatražena dokumentacija u 56 stavki oko financijskih poslovanja u razdoblju od 2007. do 2010. godine dok je na čelu tvrtke bio Stipe Prlić. U prvome planu ovih zahtjeva su ugovori koje je uprava Hrvatskog telekoma iz Mostara sklapala s marketinškim kompanijama SV-RSA iz Sarajeva i Digitel iz Zagreba kao i brojni drugi dokumenti počevši od sporazuma o strateškoj suradnji s Hrvatskim telekomom iz Zagreba kojega je potpisala federalna Vlada.

Nabave mobitela

Financijsku policiju FBiH zanima kada je Željka Senjak, koja je bila šefica Odjela marketinga, prestala raditi u HT-u Mostar te se vratila natrag raditi u T-HT u Zagrebu. Istražitelje koji provjeravaju moguće zloporabe zatražili su i cjelokupan analitički pregled domaćin i inozemnih dobavljača, mobitela, modema od Huaweia, Ericssona kao i sve suglasnosti uprave oko tih nabava. Također se traže i tzv. komisijski ugovori o prodaji GSM uređanja s tvrtkama Mobis, Artzone, Agramservis... Posebno zanimljivi su zahtjevi vezani uz provjeru ugovora s marketinškim kućama Digitel iz Zagreba za koji je preuzeta dokumentacija oko sklapanja ugovora, odluka Upravnog odbora te potvrda Nadzornog odbora kao i svi računi fakture, otpremnice, ugovori. Isti zahtjev je upućen i za SV-RSA agenciju iz Sarajeva u razdoblju od 2007. do 2010. godine.

Koncerti

Financijska policija traži i ugovore oko koncerata koje su organizirali s Tonijem Cetinskim, Gibonnijem, Željkom Joksimovićem. Također na provjeri istražitelja su i kartice dobavljača Fakulteta za promet i veze pri Sveučilištu u Sarajevu. U tužiteljstvu HNŽ-a, koje je 2009. pokrenulo istragu, doznaje se kako očekuju nalaze i rezultate provjera iz Financijske policije Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?