pripremno ročište

Fimi medija - Sanader i Maček: Nismo krivi! Ostali: Jesmo!

fimi medija (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
20.03.2012.
u 10:21

Odvjetnici HDZ-a smatraju da je prema statusu stranke odgovorno Predsjedništvo koje nema saznanja o ničemu što im se optužnicom stavlja niti je o tome odlučivalo

Ne želim komentirati sudski postupak jer, kao što su rekli moji odvjetnici, ovo ročište je bilo tajno. No, samo želim reći da su po meni ovo impostacije kao i u ostalim postupcima. Odnosno, netko kaže "Sanader mi je rekao da to napravim i ja sam to napravio" no, želim reći da taj film neće gledati! kazao je Ivo Sanader izlazeći iz zgrade Župansijkog suda nakon pripremnog ročišta u slučaju Fimi medija.

>>Ne nagodi li se s USKOK-om, HDZ bi mogao bankrotirati

On i Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a, kazali su da ne priznaju krivnju za razliku od Mladena Barišića, Nevenke Jurak i Branke Pavošević koji su se izjasnili krivima.

Čedo Prodanović, jedan od Sanaderovih odvjetnika, kazao je da je obrana predložila oko 200 svjedoka te je na upit novinara dodao da je USKOK predložio oko 350 sjedoka s tim da je prijedlog tužiteljstva da se velik dio tih iskaza pročita. Što je od dokaznih prijedloga obrane i tužiteljstva prihvaćeno, a što ne, znat će se sutra za kada je predviđen nastavak pripremnog ročišta.

Politička šteta

Slučaj Fimi medija jedna je od najvećih korupcijskih afera u Hrvatskoj gdje se po prvi puta na optuženičkoj klupi našla i jedna stranka - HDZ. Sanader i ostali terete se da su preko Fimi medije, poduzeća Nevenke Jurak, iz državnih firmi izvlačili novac koji je potom uplaćivan u tzv. crne fondove HDZ-a te su se s tim novcem financirale i neke izborne kampanje. Što se toga tiče, HDZ-ovi odvjetnici naglasili su da stranka konstantno trp veliku političku štetu jer osim što je HDZ optužen, on je također i oštećen. Kazali su i da će pokušati dokazati tko je odgvorna osoba u pravnoj osobi jer je to važno obzirom na Zakon o odgovornosti pravnih osoba.

Napomenili su da tužiteljstvo optužnicom imuptira da je odgovorna osoba u stranci od 2003. do 2009. godine bio Ivo Sanader dok je prema statustu stranke odgovorno Predsjedništvo stranke koje pak po njima nije odlučivalo o ničemu što im se optužnicom stavlja na teret pa prema stavu odvjetnika HDZ-a nisu bili ni odgvorni niti su izmali saznanja o počinejnju bilo kakvih kaznenih djela.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije