NE ŽELI POMOĆ

Fikret Abdić ne želi napustiti zatvor dok ne odsluži cijelu kaznu

abdic
Reuters
29.06.2010.
u 09:40

Abdić je nedavno odbijao uzeti i zatvorsku hranu. Preživio je zahvaljujući svom umijeću kuhanja

Fikret Abdić, osnivač i ratni zapovjednik samoproglašene Autonomne pokrajine zapadna Bosna, odbija napustiti zatvor u Puli prije isteka petnaestogodišnje kazne, čak i u slučaju da ga Vlada RH uskoro pomiluje. Vlada RH je 18. veljače samostalno pokrenula postupak njegova prijevremenog oslobađanja jer je ušao u sedmo desetljeće života i odslužio više od polovine kazne.

Međutim, Abdić odbija napustiti zatvor, obrazlažući to riječima da mu ne treba milostinja. - Abdić je osuđen zahvaljujući Sporazumu o pravnoj pomoći i međusobnoj suradnji između RH i BiH. Zbog toga ne želi uslugu Vlade RH, a pogotovo oslobađajuću presudu, tvrdi Rifet Dolić, predsjednik DNZ-a.

Abdić je nedavno odbijao uzeti i zatvorsku hranu. - Preživio je zahvaljujući svom umijeću kuhanja i zatvorskoj kantini u kojoj je kupovao hranu. Nije želio koristiti ni ostale privilegije poput odlaska na vikend, odmor ili šetnju, kaže Dolić.

Ključne riječi

Komentara 3

UN
unbekant
09:59 29.06.2010.

Bijo si ostao gospodin,svaka ti cast Fikrete(Babo)

OB
-obrisani-
11:34 29.06.2010.

Mislim da svi znaju moj stav o islamu i muhamedancima,ali kada se radi o ovome postenom,casnom i viteskom covjeku Fikretu Abdicu,moram reci i priznati da postoji malo koji Krscanin njegove dobrote,ljudskosti i hrabrosti!.........Zivio Fikrete jos sto godina,a Bog ce svimaa dati i suditi po njegovim djelima,a ne po etiketama i namjestenim presudama sto su ih politicari tebi Fikrete i mnogim drugima nepravedno dali!

ST
standup
00:47 30.06.2010.

mislin da nikome nije jasno, zasto je FikretBabo u przúnu,...u vrime Rata je bilo 8 razlicítih Vojski pod najmanje 8 razlicitih Komandi u Bosni..., virojatno se ni uklapa u \"Vens-Jovanov\"-plan...., koji ocíto ni danas niti u buducé, ne more Ekonomski-Funkcijonirati (dovoljno je pogledati Geopoliticku i Cestovnu-prometnu kartu..)..!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?