Odluka

Fikret Abdić dolazi u Kladušu, protivnicima smeta povratak

abdic
VL FOTO
06.03.2012.
u 17:50

Tisuće Kladušana najavile dolazak u Pulu kako bi priredile veličanstven doček Babi

Fikret Abdić, nesuđeni predsjednik BiH, čovjek koji je odbio Mesićevo pomilovanje, prema informacijama, najvjerojatnije izlazi na uvjetnu slobodu u petak, 9. ožujka. Špekulira se da će popularni Babo napustiti zatvor u Puli u jutarnjim satima. Naime, neslužbeno se doznaje kako je Povjerenstvo za prijevremeni otpust Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske donijelo odluku da krajiški Babo - Fikret Abdić - napusti zatvor u Puli u ponedjeljak, 12. ožujka. Zbog vikenda će mu se izaći u susret pa će biti slobodan već u petak, u ranim jutarnjim satima, nakon više od 10 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Donesena odluka

Elvira Abdić-Jelenović, aktualna zastupnica u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, za naš list je potvrdila da će njezin otac, Fikret Abdić, izići u petak, 9. ožujka iz zatvora u Puli. Kako nam je u telefonskom razgovoru kazala, Povjerenstvo za prijevremeni otpust Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske donijelo je odluku prema kojoj će izići u petak. “Nismo mogli ovaj vikend u posjet, dakle, nema više posjeta, a to je znak i za nas da će ga u petak pustiti, kazala nam je Elvira. Prema njezinim riječima, za izlazak njezina oca vlada veliki interes u Cazinskoj Krajini, mnogi zovu i raspituju se o datumu izlaska, sprema se doček i veselje. “Kao obitelj ćemo u petak biti u Puli i dočekati ga”, kazala je Elvira Abdić. Fikret Abdić je bio osuđen na 15 godina za ratne zločine u Krajini, izlazi nakon odslužene dvije trećine kazne. No, ono što u ovom trenutku plijeni pozornost javnosti jesu informacije prema kojima se očekuje dolazak velikog broja Kladušana u Pulu, kako bi priredili doček svom Babi. Elvira Abdić-Jelenović najavila je da se njezin otac nakon izlaska iz zatvora namjerava posvetiti Agrokomercu i ponovnom radu ovoga poduzeća. Naime, Abdić je nedavno i predstavila Aneks prijedloga za preuzimanje i obnovu Agrokomerca koji je u Velikoj Kladuši napravio njezin otac.

Čeka na obnovu kuće

Ovom prigodom je kazala da će njezin otac po izlasku iz zatvora, najprije otići u kuću u Volovskom (kod Opatije), gdje ima prijavljeno prebivalište posljednjih 30 godina, potom bi trebao neko vrijeme provesti u mjestu Maljevac u BiH, a kada se završi obnova njegove kuće u Velikoj Kladuši, u čemu pomažu brojni, doći će ovdje, kazala je Abdić. Fikret Abdić prije rata bio je poznat kao jedan od prvih “kontroverznih” biznismena u BiH, ali i na širem prostoru tadašnje države. Izgradio je poslovno carstvo u kome je zapošljavao 15.000 ljudi, a na prvim izborima u BiH 1990. pojavio se kao kandidat SDA za predsjednika, uz Aliju Izetbegovića, i ostvario značajan rezultat.

Komentara 4

BU
Buranglez
19:06 06.03.2012.

fikret je čovjek o posla i biznisa a nije ko oni iz sarajva kojima je najvaznije napraviti što više džamija da se vide i misle da se od toga može živit. samo kad vidi šta se radi i ko muu državu vodi sumnjam da će mu biti do bilo čega jer će ga STOKA iz sarajva probat degradirat na svaki mogućinačin

CI
cinbenik
19:26 06.03.2012.

Sretan izlazak Fikrete,previse si odlezao i zrtva si nepravedne politike od SDA...Sve se to moglo i drugacije zavrsiti,ali sta je tu je-------Puno uspjeha u daljnjem zivotu........

JA
jamanuša
19:42 06.03.2012.

\"Babo što je sa onim tvojim mjenicama (Agrokomerc) Babo je kao uspješni gospodarstvenik provodio napisano kao i u ratu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?