SUSRET ČOVIĆ - MOORE

Federacija - izvor krize u BiH

Sastanak
13.12.2012.
u 09:21

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je naglasio kako je ključni problem riješiti situaciju u Federaciji BiH

Direktor Odjela za južnu i središnju Europu u američkom State Departmentu Jonathan Moore sastao se s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. U ugodnom razgovoru predsjednik HDZ-a BiH upoznao je visokog američkog dužnosnika koji je donedavno bio zamjenik veleposlanika SAD-a u BiH o aktualnim političkim prilikama u BiH i situaciji nakon dogovora šestorice lidera parlamentarnih stranaka na državnoj razini. Direktor Odjela za južnu i središnju Europu u američkom State Departmentu Jonathan Moore zanimao se za funkcioniranje šestorke, dogovora oko presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu (“Sejdić-Finci“), te krize vlasti koja je na snazi u Federaciji BiH.

U tom kontekstu je i razgovarano tijekom susreta o provedbi dogovora šestorice lidera i iskazana su očekivanja kako će napredak koji su pokazali u posljednje vrijeme biti pokretač daljnjeg puta prema euroatlantskim integracijama. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je naglasio u razgovoru s Jonathanom Mooreom kako je ključni problem u državi riješiti situaciju u Federaciji BiH, te prenio zaključke sa sastanaka lidera koji su naglasili kako se žurno mora promijeniti vlast u ovom entitetu. (vr)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?