Abdulbaki Todašev

'FBI mi je ubio sina! Šest metaka u tijelo i smrtonosni u glavu'

Todašev (1)
Reuters/PIXSELL
31.05.2013.
u 08:25

- Takve stvari sam smo vidio u filmovima: pucanje u čovjeka, a potom i smrtonosni hitac - Abdulbaki Todašev tijekom konferencije za medije u Moskvi.

Otac Ibragima Todaševa, muškarca kojeg je ubio FBI tijekom ispitivanja, optužio je američku agenciju za smaknuće svoga sina, a pokazao je i fotografije njegova mrtvog tijela, piše RT.

"Te fotografije izgledaju kao da su iz filma. Takve stvari sam smo vidio u filmovima: pucanje u čovjeka, a potom i smrtonosni hitac. Šest metaka u tijelo i jedan u glavu - rekao je Abdulbaki Todašev tijekom konferencije za medije u Moskvi. Objasnio je da je fotografije snimio prijatelj njegova sina u SAD-u kojem je FBI predao mrtvo tijelo.

"Oni nisu agenti FBI-ja, nego banditi"

- Želim pravdi i da se provede istraga. Želim da se tim ljudima (agentima FBI-ja) sudi prema američkim zakonima. Oni nisu agenti FBI-ja, nego banditi. Ne mogu ih nikako drugačije nazvati, moraju im suditi - rekao je Todašev te dodao kako su agenti FBI-ja dva puta ispitivali njegova sina u vezi bombaškog napada na Bostonskom maratonu, ali ne i za ubojstvo iz 2011. godine za koje je navodno bio osumnjičen.

Navodno je do trećeg ispitivanja došlo zbog trostrukog ubojstva u Massachusetts s kojim je navodno bio povezan i ubijeni osumnjičenik za bostonski napad Tamerlan Carnajev. Prijatelj Kusen Taramov je rekao Abdulbaki Todaševu da je njegov sin odbio doći na ispitivanje 22. svibnja i da je zatražio od agenata FBI-ja da ga dođu ispitivati u njegovom domu.

"Možda su ga željeli ušutkati"

- Ako mi se nešto dogodi zovi moje roditelje - bile su zadnje riječi koje je Ibragim kazao svom prijatelju. - Mučili su čovjeka osam sati bez da je imao odvjetnika, bez svjedoka, bez ikog drugog. Možemo samo pretpostaviti što se tamo događalo, iako je to bila službena istraga - kazao je Abdulbaki Todašev. Komentirao je i napad na Bostonskom maratonu te je kazao da njegov sin misli da je to "namještaljka". No, Ibragim nikad nije simpatizirao radikalne ili terorističke ideje i nije bio sljedbenik radikalnog Islama, kazao je Todašev.

Dosad nije dobio službeno objašnjenje smrti svoga sina, nego su mu samo rekli da se u "FBI-ju provodi istraga". Apsurdnim je nazvao navod da je njegov sin pokušao ubiti agenta FBI-ja i dodao kako bi četiri ili pet policajaca i agenata FBI-ja lako mogli "odbiti" takav napad bez potrebe za ubojstvom njegova sina.

- Možda je moj sin znao neku informaciju za koju policija nije željela da izađe u javnost. Možda su ga željeli ušutkati - kazao je Todašev

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije