Prilikom povlačenja

Fanaticosi napravili nered u Mostaru

huliganizam
Bljesak.info
11.09.2013.
u 13:41

Grupa izgrednika kamenovala je sve na što je naišla pa su 'specijalci' morali oštrije reagirati, a huligani su se razbježali okolnim ulicama, a pri tome je ponekoga 'zakačio' i pendrek

Nakon utakmice koja se igrala u Žilini, a u kojoj je reprezentacija BiH slavila, više stotina ljubitelja nogometa okupilo se na trgu Musala kako bi uz pjesmu i veselje proslavili pobjedu. Međutim u tom slavlju grupa od oko 100 osoba se izdvojila i krenula prema Španjolskom trgu na kojemu je bilo nekoliko patrola policije.

Po dolasku na sami trg izgrednici su kamenjem i bocama gađali policajce, te je u tome trenutku pozvana i Interventna policija koja je izgrednike dijelom potisnula prema Titovom mostu. Kako se nije očekivala ovakva situacija sa nemilim scenama na mostarskim ulicama, na raskrižjima nije bilo pripadnika Specijalne postrojbe, a oni su tek naknadno došli.

Prilikom povlačenja izgrednika uništen je jedan reklamni pano, te su na cestu izvučeni kontejneri za smeće, a jedan od njih je i zapaljen. Međutim nakon izvjesnog vremena grupa izgrednika (njih 20-30) ponovno su krenuli s Titovog mosta ka Španjolskom trgu, ali su tu tada već bili pripadnici Specijalne postrojbe koji su potisnuli mladiće natrag odakle su i došli javlja Bljesak.info

Kako grupa izgrednika nije prestajala s kamenovanjem 'specijalci' su krenuli dalje prema Musali gdje se više stotina onih koji su slavili pobjedu reprezentacije razbježalo okolnim ulicama, a pri tome je ponekoga 'zakačio' i pendrek. Navijači i izgrednici su potisnuti sve do bivše robne kuće 'Razvitak', Fejićevu ulicu, te u naselje Carina.

Neslužbeno saznajemo da je u kamenovanju oštećeno i nekoliko automobila. Nakon ovoga situacija se u gradu smirila, a bilo je i sporadičnih dobacivanja iz ugostiteljskih objekata, gdje je policija također djelovala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije