Strasbourg

Europski sud za ljudska prava oslobodio Abu Hamzu

hamza
VL FOTO
07.02.2012.
u 12:04

U predmetu Imad al-Husin protiv BiH, Europski sud za ljudska prava presudio je danas u Abu Hamzinu korist

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu donio je danas odluku kojom se Imad al-Husin, poznatiji kao Abu Hamza, oslobađa zatočeništva iz Imigracionog centra u Lukavici, potvrdila je za meidje njegova kćerka Nudžejma Softić.
U predmetu Imad al-Husin protiv BiH, Europski sud za ljudska prava presudio je danas u Abu Hamzinu korist. Sudkom odlukom, koja je obvezujuća za sve one na koje se odnosi, Abu Hamza će biti pušten na slobodu nakon tri godine i četiri mjeseca zatočeništva.  Abu Hamza, državljanin Sirije s prebivalištem u Sarajevu, uhićen je 5. listopada 2008. zbog procjene da predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost. Apelacija Sudu u Strasbourgu upućena je nakon što su iscrpljeni svih pravni lijekovi u BiH.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
mošnjo
14:02 07.02.2012.

Ako je drzavljanin Sirije ,zasto ge ne deportiraju ,i zdravo,trose proracunska sretstva na teroristu,

SO
sojka
18:21 07.02.2012.

Zasto ta vlast i drzava ne protjeraju sve te strance koji nisu nimalo dobro dosli u bih i na osnovu cega su im dali drzavljansta,da su dosli i otvorili firme pa da rade ljudi tako i nekako,a ne da prave vecu bijedu jadni muslimana,jer se kote kao zecevi,a nemaju ni za jesti.Neznam samo gdje su te Alijne zlatne kasike...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?