nisu dobili datum

Europska unija otvara pregovore sa Srbijom!

'POKBIH...MOSTAR...EUROPSKA UNIJA ZASTAVE...SNIMIO BRACO SELIMOVIC'
VL
28.06.2013.
u 14:34

Europsko vijeće odlučilo je otvoriti pristupne pregovore sa Srbijom. Prva međuvladina konferencija bit će najkasnije u siječnju 2014. godine.

Lideri EU usvojili su zaključak kojim otvaraju mogućnost početka pregovora o članstvu Srbije, ali umjesto preciznog datuma koji bi jasno odredio kad počinju pregovori tekst zaključka spominje "siječanj 2014." kao krajnji rok. 

– Europsko vijeće odlučilo je otvoriti pristupne pregovore sa Srbijom. Prva međuvladina konferencija bit će najkasnije u siječnju 2014. godine. Prije toga pregovarački okvir bit će usvojen na Vijeću EU i potvrđen na Europskom vijeću na njegovoj redovnoj sjednici o proširenju – glasi tekst zaključka. U nastavku je Europsko vijeće podržalo otvaranje pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom.  

U prijašnjoj verziji prijedloga zaključka o Srbiji, koju je vidio Večernji list, pisalo je da će pregovarački okvir sa Srbijom biti potvrđen na "redovnoj sjednici o proširenju u prosincu". U konačnoj verziji izbačena je riječ "prosinac" i riječ "o proširenju", što Srbima daje nadu da je moguće da se to dogodi i prije, na sjednici Europskog vijeća u listopadu. Srbi mogu reći da su dobili početak pregovora s EU jer jedna rečenica u zaključcima je kratka i jasna: "Odlučilo je otvoriti pristupne pregovore sa Srbijom". 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?