Napredak

Elektroprivreda HZ HB potpisala ugovor vrijedan 4,5 milijuna eura

žarić
VL FOTO
06.04.2011.
u 11:21

Generalni direktor JP Elektroprivrede HZ HB Mato Žarić prigodom potpisivanja istaknuo je kako je ovo samo nastavak realizacije ukupne investicije za revitalizaciju HE Rama, vrijedne 39.000.000,00 eura,

Danas je potpisan i šesti po redu Ugovor vezan za revitalizaciju HE Rama, ovoga puta između JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i Siemensa BiH Sarajevo u vrijednosti od 4,430,185.00 eura, i kojim će se postojeće postrojenje od 220 KV GIS s nova dva dalekovodna polja povezati s novom sekundarnom opremom i kabelima.

Tim poslovima dobit će se još sigurnije napajanje i bolja mogućnost upravljanje isporučene energije iz najveće hidroelektrane u sustavu JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar. Početak radova predviđen je za 14. travnja 2011., a trajat će do kolovoza 2012.

Generalni direktor JP Elektroprivrede HZ HB Mato Žarić prigodom potpisivanja istaknuo je kako je ovo samo nastavak realizacije ukupne investicije za revitalizaciju HE Rama, vrijedne  39.000.000,00 eura, uz jučerašnji ugovor potpisan na Mostarskom sajmu s  konzorcijem Končar – KET-a (Hrvatska) i Litostroj (Slovenija) za poslove koji obuhvaćaju revitalizaciju turbina, generatora i ugradnju monitoringa za agregate, te od ranije ugovorene poslove s izvođačima radova.

U ime  JV Siemensa BiH Sarajevo ugovor je potpisao direktor Ranko Atijas.

Potpuna revitalizacija HE Rama očekuje se u sljedeće tri godine s ciljem produljenja radnoga vijeka za  25 do 30 godina, povećanja snage agregata, smanjenja gubitaka pri napajanju, povećanja stupnja iskorištenja i drugih prednosti koje osigurava primjena najnovijih tehnologija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?