NAKON ODLUKE FERK-a

Elektroprivreda HZ HB odustaje od investicija

struja
VL FOTO
23.07.2010.
u 08:00

Ponovno se dogodila slična situacija kao u ranijim postupcima jer je FERK odobrio manje prihode od realno traženih

Zbog odluke FERK-a o smanjenju cijena električne energije Elektroprivreda HZ HB će odustati od nekih planiranih investicija. - Elektroprivreda HZ HB je spremna maksimalno koristiti sve unutarnje potencijale poduzeća, odustati od nekih započetih investicija te još više rezati troškove poslovanja kako bismo kompenzirali štetu koju nam ponovno nanosi FERK nepriznavanjem svih troškova i potrebnih prihoda, kazali su u Elektroprivredi, navodeći da je FERK za više od 20 milijuna KM umanjio prihode od iznosa koji je Elektroprivreda tražila.

Ta je brojka jednaka prošlogodišnjoj dobiti poduzeća. - Tražili smo i očekivali objektivno sagledavanje i procjenu ukupnih uvjeta, odobrenje potrebnih prihoda i svih troškova poslovanja poduzeća, kako eventualna korekcija cijena ne bi bila na štetu pojedinih kategorija kupaca, niti otežala naše poslovanje. Nažalost, ponovno se dogodila slična situacija kao u ranijim postupcima jer je FERK odobrio manje prihode od realno traženih. I na samoj sjednici su izvršene naprasne i neprincipijelne promjene FERK-ova prijedloga koji su mjesecima pravili, kažu u EP HZ HB, tvrdeći da je sve to napravljeno radi otežavanja daljnjeg rada poduzeća i poništavanja ranije ostvarenih rezultata. Iz EP-a su FERK-u zamjerili i, kako kažu, neprofesionalno i nestručno ponašanje pojedinih članova.

Navode i da su namjere FERK prilikom pokretanja tarifnog postupka bile loše, jer je FERK pokrenuo postupak samo za oblast opskrbe. Da je tarifni postupak ostao samo za opskrbu, neminovno bi došlo do značajnog povećanja cijena električne energije kućanstvima, kažu u EP HZ HB.

Stoga je licemjerno nakon svega hvaliti se smanjenjem cijena struje, kada su namjere FERK-a kod pokretanja tarifnoga postupka bile sasvim drukčije, kažu u tom poduzeću. Istaknuli su da je neprihvatljiva praksa subvencioniranja jedne kategorije kupaca u odnosu na drugu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?