Mostar

Eksplodirala cisterna s 20.000 litara goriva na cesti

Požar
18.06.2013.
u 10:33

Spašen vozač Huso Musić iz Ilijaša kod Sarajeva koji je zadobio teške tjelesne ozljede pri prevrtanju cisterne

Dramatično spašavanje ljudskog života i serija stravičnih eksplozija odigrali su se jučer, točno u 14.55 sati, na magistralnoj cesti M-17 Mostar - Jablanica, kada je eksplodirala cisterna puna goriva u blizini mosta Begića i Begovića. Ova umalo tragična prometna nesreća dogodila se nakon zanošenja i prevrtanja cisterne pri čemu je teške ozljede zadobio Huso Musić iz Ilijaša kod Sarajeva, inače vozač prijevozničkog poduzeća Hasamal, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Gorio vozač

- Ubrzo je izbio zastrašujući požar, a veliki plamen se prenosio iz komore u komoru u kojima se nalazilo oko 20.000 litara goriva pa su zaredale zaglušujuće detonaciji, dok se iznad kanjona rijeke Neretve izdizao gusti oblak crnog dima. Vozač je ispao iz kabine pa se u posljednji trenutak, uz pomoć prestravljenih putnika, uspio spasiti. Vatra ga je već bila zahvatila i imao je opekline po čitavom tijelu. Kako se moglo vidjeti, zadobio je teške ozljede glave i žurno je prevezen u jablanički Dom zdravlja te u sarajevsku bolnicu. Sa svih strana su se ubrzo čuli zvuci sirena interventnih vozila. U početku se govorilo o velikoj tragediji pa su upućene i brojne liječničke ekipe. Vatrogasci iz Mostara, Jablanice i Konjica su nekako uspjeli ugasiti požar. Sve je okončano s velikom materijalnom i ekološkom štetom, jer dio je goriva završio i u rijeci.

Stali i vlakovi

Očekuje se pomor ribe Ovakvo nešto smo samo mogli vidjeti u akcijskim filmovima - prepričavali su očevici koje smo zatekli na mjestu nesreće. Redom su zaklanjali dišne puteve jer se svuda unakolo širio neugodan miris paleži. - Sav promet, cestovni i željeznički, obustavljen je u oba pravca i mogu se koristiti samo alternativni putevi. Na mjestu događaja su samo vatrogasci i očevidne ekipe te oni koji trebaju intervenirati u ovakvim situacijama. Radi se na tome da šteta bude što manja”, alarmirao je preko elektronskih medija glasnogovonik Bošnja, dok se nizala kilometarska kolona. Iz Operativnog centra MUP-a HNŽ nam je naknadno potvrđeno da se tek dva i pol sata nakon nesreće promet počeo odvijati jednim trakom te da čiitavu istragu vodi dežurni županijski tužitelj Adis Nuspahić. Policija sumnja da se u ovom nemilom slučaju najvjerojatnije radilo o prebrzoj vožnji, ali da će se točni uzroci znati tek nakon vještačenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?