Mostar

E-prijava ispita još je jedan veliki iskorak za fakultet

studenti
VL FOTO
27.01.2012.
u 10:33

Prva će godina od sada će ispite moći prijavljivati isključivo elektroničkim putem

Nakon Ekonomskog i Fakulteta strojarstva i računarstva, od sada će i na Filozofskom fakultetu te Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, biti moguća prijava ispita elektroničkim putem.

Ukorak sa svijetom

Sveučilište je i ovim činom pokazalo da prati svjetske trendove, jer se uvođenjem e-prijava znatno olakšava rad i štedi dragocjeno vrijeme studentima, profesorima i zaposlenima u fakultetskim referadama. Već na sljedećem zimskom redovitom roku na Filozofskom fakultetu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, studenti I. godine moći će isključivo svoje ispite prijaviti (i odjaviti) e-prijavom.

- Prije nekoliko dana održali smo prezentacije svim studentima na kojima smo ih upoznali kako koristiti ISS sustav. Svi studenti I. godine (redoviti i izvanredni), dobili su korisničko ime i lozinku. Imamo još nekih tehničkim smetnji, uglavnom zbog pogrešnog unosa ali mislim da će sve biti u redu. Na našem fakultetu bilo je jako komplicirano uvesti ovaj sustav jer se u sastavu fakulteta nalazi 45 studijskih grupa, a samo na prvoj godini imamo više od 500 studenata - kazali su nam na Filozofskom fakultetu.

Potez za pohvalu

Prijava ispita preko ISS-a je jedini način na koji će studenti prve godine moći prijaviti ispite na ispitnim rokovima koji slijede, u veljači, travnju, lipnju. Termini ispitnih rokova u sustavu će biti objavljivani na vrijeme.

- Uvođenje elektroničke prijave ispita je svakako za pohvalu jer bi trebalo poboljšati rad studentske službe, ali i pomoći da se izbjegnu gužve u studentskim službama. Studenti su ovdje za prijavu ispita znali čekati od 15-20 minuta. Sve u svemu Studentski zbor podržava ovaj potez - kazao nam je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Željko Matković. Očekuje se da će uskoro na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru biti moguća e-prijava ispita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?