Hercegovina

Dvije godine za 113 kg “trave”

Sud
10.10.2012.
u 09:35

Droga je zaplienjena 5. studenoga 2006. godine u Hršusima kod Ljubinja

Iako mu je prijetilo najmanje pet godina zatvora, nakon konačnog priznanja krivnje Miodrag Ateljević (32) iz Bileće osuđen je jučer pred Okružnim sudom u Banjoj Luci na dvije godine jer je kao član organizirane kriminalne skupine sudjelovao u trgovini 113 kilograma marihuane, koja je još 5. studenoga 2006. zaplijenjena u Hršusima kod Ljubinja.

Policija ih presrela

Osim Ateljevića, ovoj skupini su pripadali još i Željko Ilić Kosijer, Slaviša i Slobodan Milidragović i Anđelko Raguž i iz Stoca.

- Ilić je nabavio 113 kilograma marihuane, a Ateljević stavio u “golf 3”, ranije ukraden u Trebinju, koji su preuzeli braća Miodragović koji su krenuli prema mjestu Žegulja gdje je drogu trebao preuzeti Raguž i odvesti u Bobanovo Selo. Ispred “golfa” je kao osiguranje od policije išao “audi 80”, ali su presreteni u Hršusima kod Ljubinja- navodi se u presudi.

Kosijer opet uhićen

- Prilikom dogovaranja kazne imali smo u vidu sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti, kao i činjenicu da je proteklo šest godina. Optuženi do tada nije osuđivan, a cijenili smo tešku materijalnu situaciju, priznanje i činjenicu da živi sa starom majkom koju sam izdržava. Iako je jedno vrijeme bio u bijegu, kasnije je surađivao - kažu iz Okružnog tužiteljstva. Inače, trojica iz ove skupine već su osuđena. Željko Ilić Kosijer na pet godina i 30 dana, Slaviša Milidragović na 6,5 godina, Slobodan Milidragović na 3,5 godina zatvora, a Raguž na 18 mjeseci. Kosijer je, nakon što je lanjskog 8. srpnja pušten iz pritvora, ponovno uhićen krajem kolovoza u policijskoj akciji “Leotar”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije