NOVE PROSTORIJE

Dva ministarstva preselila u hotel Ero u Mostaru

ero
VL FOTO
07.03.2011.
u 09:03

Najamnina prostora ubuduće se plaća umirovljenicima, cijena za sada nije poznata

Od početka godine dva federalna ministarstva i Porezna uprava Federacije BiH preselili su svoje urede iz zgrade Projektanta u prostorije hotela Ero u Mostaru. Tako najmaninu ministarstva obrazovanja i znanosti te razvoja, poduzetništva i obrta umjesto Projektantu od početka godine plaćaju Zavodu mirovinsko-invalidskog osiguranja Federacije BiH koji je vlasnik mostarskog hotela Ero.

Ministri gostuju

Inače, u prostorijama Projektanta dva su ministarstva bila smještena više od pet godina, jednako kao i dio ispostave Porezne uprave Federacije BiH u Mostaru.

Valja reći da su u Mostaru smještena još tri federalna ministarstva - prometa i veza, te energetike, industrije i rudarstva, kao i Ministarstvo trgovine. Nijedan od ministara, osim u resoru obrta i poduzetništva, ne ‘stoluje’ u Mostaru nego imaju dvostruke urede u Sarajevu iz kojih uglavnom upravljaju ministarstvima. U četiri godine mandata ministrica Meliha Alić, Desnica Radivojević, Nail Šećkanović i Vahid Hećo nisu proveli niti efektivnih mjesec dana radeći u Mostaru. To podrazumijeva gotovo dvostruke troškove ministara, njihovih ureda. Uz to, u Mostaru bi se na području nekadašnjeg hotela Hercegovina trebala graditi nova zgrada za federalne institucije pa onda ne bi bilo uopće potrebe plaćati najamnine bilo privatnicima ili pak prelijevati novac iz jednoga fonda u drugi.

Problemi administracije

Oko izgradnje te zgrade zapelo je zbog neriješenih papira unutar same administracije mostarske Gradske uprave, a i nedostatak novca zasigurno će utjecati da federalne institucije uskoro ne presele u svoje prostorije.

Do sada je iz proračuna Federacije BiH izdvojeno više milijuna maraka za izgradnju zgrade, no taj se novac ne može uporabiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?