ZLOČIN

Drugu suprugu upoznao preko interneta i zaklao

izet
09.09.2013.
u 09:27

Bivša punica: Otkada je upoznao Amiru potpuno se promijenio. To jednostavno više nije bio isti čovjek

 

 

Izet Mehmedović (37), koji je naočigled 4-godišnje kćeri u Salzburgu kuhinjskim nožem u stanu zaklao svoju suprugu Amiru Hasanović (25), podrijetlom je iz sela Mašesi kod Milića u RS-u, odakle je izbjegao i vratio se prije nekih pet godina, upravo nakon što je upoznao ubijenu Amiru. Od tada, živio je na relaciji Milići - Salzburg. Njegovi poznanici kažu da je zbog Amire napustio svoju prvu suprugu, s kojom ima dva sina, stare 17 i 12 godina.

Jako nasilan?

- Ona je podrijetlom iz Sapne kod Tuzle i mislim da su se upoznali preko interneta. Brak mu se ubrzo raspao, a on je upao u dugove i razne probleme zbog čega je protjeran iz SAD-a. Amira je povremeno dolazila, uglavnom ljeti. Ona je s roditeljima živjela u Austriji. Tamo je završila školu i imala je stalni posao, što Izetu nikako nije polazilo za rukom. Ipak, kad god bi uhvatio priliku, išao je za Salzburg i tamo se zadržavao i po nekoliko mjeseci - pričaju mještani sela kod Milića. S druge strane, poznanici ubijene Amire kažu da je Izet bio jako nasilan. - Svi njeni problemi počeli su nakon što je upoznala tog čovjeka. On je godinama zlostavljao i ovako nešto se moglo i naslutiti. Nema govora da je on imao razlog biti ljubomoran, kao što se to u medijima spominje, jer Amira je bila posvećena svom djetetu i poslu. Ona je praktično izdržavala cijelu obitelj. Prije 15-ak dana je stigao iz BiH i ona više nije imala odakle da mu daje novac- pričaju Amirini poznanici.

Promijenio se

Podsjetimo, zločinu je prethodila žestoka svađa u kojoj je Izet dohvatio nož i Amiri presjekao arterije na vratu, a imala je i nekoliko uboda po tijelu. Telefonom je pozvao prijatelje kojima je priznao da je ubio suprugu, a potom je pokušao presuditi i sebi. Nožem se izbo po tijelu, a onda legao u kupaonicu.
Policija je nesretnu djevojčicu pronašla kako sjedi u lokvi krvi pokraj ubijene majke. Naza Mujčinović, majka Izetove prve supruge, kaže da ju je vijest o stravičnom zločinu u Salzburgu šokirala. Ona kaže da je Izet bio dobar otac i nikada nije bio nasilan prema njenoj kćeri. - U šoku sam, jer ipak je u pitanju otac mojih unuka! On nikada nije bio nasilan, ali otkada je upoznao Amiru potpuno se promijenio. To jednostavno više nije bio isti čovjek - zaključuje Naza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?