Pljačka u Sl. Brodu

Drski prijedlog pljačkaša Dešića: Prijatelju, nemoj pucati, neću ni ja!

Ivan Dešić
Foto: VL
1/3
26.05.2011.
u 11:00

Sin je uočio da se policajcu tresu ruke. Pričekao je koji trenutak i pomislio da su se dogovorili. Potrčao je prema motoru, a onda je osjetio jedan metak, pa drugi, pa treći, kaže Ivanov otac

Što pljačkaš banke govori policajcu koji ga je uhvatio i drži ga na nišanu? “Predajem se?” “Kriv sam?” “Želim odvjetnika?” Ivan Dešić, pljačkaš banke u Slavonskom Brodu, policajcu koji ga je presreo uputio je nevjerojatan prijedlog. “Prijatelju”, rekao mu je Dešić nakon što je u policajcu prepoznao znanca iz susjedstva, “nemoj pucati, neću ni ja!”

Doslovno se sudarili

Darko Dešić, otac pljačkaša Ivana Dešića, tvrdi da mu je sin nakon predaje ispričao što se točno dogodilo dok je 12. svibnja pokušavao pobjeći s plijenom opljačkanim iz poslovnice PBZ-a u Slavonskome Brodu. Na uglu zgrade dvojica pljačkaša, koji su bježali prema motociklu, doslovno su se sudarila s dvojicom policajaca koji su poslani na intervenciju. Pljačkaš Andrija Kljajić pao je na zemlju, a jedan policajac odmah se pobrinuo da više ne ustane. Prema izjavama svjedoka, Kljajić je vrlo glasno jaukao i luđački zapomagao: “Nemoj me ubiti.”

Za to vrijeme drugi je policajac bio oči u oči s drugim pljačkašem, Ivanom Dešićem. Obojica su izbliza nanišanili svoje pištolje jedan prema drugome.

– Moj je sin u tom trenu prepoznao tog policajca – kaže pljačkašev otac Darko Dešić i nastavlja: – Poznaje ga iz susjedstva, taj je policajac muž susjedine sestre. Rekao mu je u lice: “Nemoj pucat, neću ni ja.” Policajac je bio uplašen, moj je sin vidio da mu se tresu ruke. Sin je pričekao koji trenutak i stekao dojam da su postigli dogovor. Potrčao je dalje prema motoru, ali onda je u leđima osjetio jedan metak, pa drugi, pa treći – kaže Darko Dešić.

Ministrovo priznanje

S dva metka koja su mu prošla kroz leđa i jednim koji ga je pogodio u stopalo pljačkaš Ivan Dešić ipak je uspio sjesti na motor i pobjeći. Nakon sedam dana skrivanja u Bosni i Hercegovini predao se policiji i trenutačno je na oporavku u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. I drugi pljačkaš Andrija Kljajić oporavlja se u bolnici s dvije prostrijelne rane. Ukupno je u vatrenom okršaju pljačkaša i policajaca ispaljeno dvadesetak metaka.

U slavonskobrodskoj policijskoj upravi nisu željeli komentirati što je pljačkaš Dešić rekao policajcu dok su se gledali uperenih pištolja.

– Pljačkaši su zaista naletjeli na policajce koji su ih sačekali u prolazu kojim su na izlasku iz banke morali proći. Policajci su ih fizički spriječili u bijegu. Tu je nastao vatreni okršaj. To je sve što možemo reći. Ne možemo komentirati tko je kome što izrekao u tom trenutku – kazala je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Dvojica policajaca koji su hvatali pljačkaše Dešića i Kljajića dobili su od ministra Karamarka priznanje za uzoran rad i profesionalno postupanje. Ministar unutarnjih poslova posjetio ih je u Slavonskome Brodu, rukovao se s njima i čestitao im na pravodobnoj reakciji.

Lice s tjeralice

Pljačkaš Andrija Kljajić, rođen u Banjoj Luci, u vrijeme pljačke u Slavonskome Brodu bio je na Interpolovoj tjeralici. Prije nekoliko godina osuđen je zbog pljačke banke u Oriovcu, a neslužbeno ga se povezuje i s pljačkom banke u zagrebačkoj Dubravi u kojoj je ubijen zaštitar. Sada je optužen ne samo za razbojništvo nego i za pokušaj teškog ubojstva. Dešića se u istrazi ne tereti za pokušaj ubojstva kao Kljajića, već samo za razbojništvo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije