AKCIJA SIPA-e

Drogu preko granice prebacio rally vozač Željko Rebac

marihuana
Arhiva VL
02.06.2010.
u 09:51

Sumnja da je 'put probijao' Vedran Falak, kriminalistički inspektor PU Čapljina

Nakon uvjetne osude u ranijoj aferi oko automobila, Zvonko Perić iz Stoca, v.d. predsjednika Mladeži HDZ-a 1990 i člana Predsjedništva te stranke, jučer iza ponoći uhićen je u spektakularnoj akciji inspektora SIPA-e zbog krijumčarenja 25 kg umjetne marihuane - skunk.

Lisičine na ruke su stavljene i rally vozaču Željku Repcu iz Čapljine, koji je, sumnja se, bio plaćen da prebaci drogu u prtljažniku vozila deawoo. Također se sumnja da mu je 'put probijao' Vedran Falak, kriminalistički inspektor PU Čapljina, a među organizatorima se spominje i uhićeni Miro Šutalo, profesor filozofske skupine predmeta u Srednjoj školi Stolac.

I on se ujutro nije pojavio na svome poslu, ali nije ni trebao jer baš je, kako navode iz te škole, imao slobodan dan. Pokraj benzinske crpke u naselju čekala su se dvojica Crnogoraca, Gorana Krtolica i Dragana Odrovića iz Nikšića, koji su dovezli drogu u bijelom golfu 2, nikšićkih oznaka.
Za razliku od njih, koji su morali kriti robu u bunkeru vozila pri prijelazu preko državne granice, rally vozač je rutinski i ležerno, kao da se radi o vreći krumpira, drogu ubacio u prtljažnik deawooa. Tada su ga i zaskočili inspektori SIPA-e, a jedino su im uspjela pobjeći dvojica Banjalučana, Stanko Savić i Aleksandar Kajkut, ali ne zadugo.

U blokadi središta Gruda i oni su pali. Očito su bili na putu kući, no na vrijeme su zaustavljeni u crvenoj opel vectri, koja je također paukom prebačena u krug zgrade RU SIPA-e u Mostaru, gdje su ispitana osmorica osumnjičenih i, uz kaznenu prijavu, transportirana u Tužiteljstvo BiH u Sarajevo, Vrijednost zaplijenjene droge po kg varira od države do države, što zapadnije to skuplje - 800 eura (CG), 1.100 (BiH), 2.000 (Hrvatska), 5.000 (Njemačka)...

Iz stranke, škole i policije jučer su najavili sankcije za svoje članove ukoliko se dokaže da su imali veze s ovom nečasnom rabotom. Što se tiče Hercegovaca, jedino se Perić ranije po lošem spominjao kao pripadnik skupine koja se bavila 'prepravkom' dokumenta vozila starijih od sedam godina, do koliko je bilo dozvoljeno uvoziti.

I u toj skupini je bio policajac PU-a Mostar, Željko Prce te Nazif Mrndić i Ivana Stanić, koja je pobjegla u Švedsku. Opet za razliku od svojih hrabrih kolega, koji su noću riskirali svoje glave i bavili se svojim poslom, revni portir u plavoj odori SIPA-e imao je iza jučerašnja podneva druga posla - čak i rukama braniti fotoreporteru Večernjeg lista zabilježiti privođenje, i to izvan ograđenog kruga, koji na sebi nije imao znak zabrane slikanja.

Uz pomoć svog istomišljenika, koji se maskiran predstavljao kao za svoj život ustrašeni inspektor s djecom, na drugoj strani ulice ispitivao je novinara pred očima vezanih osumnjičenika i njihovih pratitelja u koloni vozila s rotacijama, legitimirao i izbrisao fotografije. Da bezobrazluk bude veći, portir se drznuo i slagati da će osumnjičeni biti prebačeni ispred Kamene zgrade MUP-a, sve kako bi maknuo samo njemu i fantomskom inspektoru očito jedinog neprijatelja br. 1 - novinara.  

Ključne riječi

Komentara 1

OL
oldday
13:14 02.06.2010.

E jadni VL!!! Koje je ovo novinarstvo? Je li ovo izvješće, reportaža ili komentar? Na niske ste grane spali kada dajete prostor i ovakvim \"novinarima\"! S tugom se sjećam vremena kad nije mogao bilo tko objaviti tekst u VL.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije