Opaka sladoledarka

Doživotna robija za ženu koja je izrezala i zabetonirala partnere

Goidsargi Estibaliz Carranza Zabala (1)
AFP/Pixsell
23.11.2012.
u 13:55

Španjolsko-meksička državljanka Carranza (34) je osuđena na doživotni zatvor koji će odslužiti u psihijatrijskoj ustanovi zbog ubojstva bivšeg supruga 2008. godine i njezinog novog partnera dvije godine kasnije.

Austrijski sud osudio je Goidsargi Estibaliz Carranzu zbog toga što je dva muškarca ubila i pilom izrezala pa dijelove tijela zabetonirala u podrumu svoje sladoledarnice.

Španjolsko-meksička državljanka Carranza (34) je osuđena na doživotni zatvor koji će odslužiti u psihijatrijskoj ustanovi zbog ubojstva bivšeg supruga 2008. godine i njezinog novog partnera dvije godine kasnije.

Plakala u sudnici

- Ne mogu reći ništa drugo nego da mi je žao što sam oduzela život Holgeru i Manfredu - kazala je kroz plač jučer u svojoj posljednjoj izjavi na bečkom sudu. Tužiteljica Petra Freh je ubojstva nazvala "izopačenima i stravičnima" te ubojicu opisala kao "izrazito opasnu ženu koja sposobna sve napraviti".

Carranza je ubila Holgera Holza i Manfreda Hinterberga, izrezala ih i zabetonirala u podrumu svoje sladoledarnice u Beču. Ostaci tijela su u betonu otkriveni slučajno tijekom građevinskih radova u lipnju prošle godine. Žena je pobjegla u Italiju, ali je ubrzo uhvaćena i nakon nekoliko dana vraćena u Austriju.

Tijekom četverodnevnog suđenja medicinski stručnjak je pokazao i PowerPoint prezentaciju u kojoj su se vidjele izmasakrirane glave i dijelovi tijela žrtava.

Branio je odvjetnik Josefa Fritzla

Carranza je sve priznala u detaljnom svjedočenju. Kazala je da je Holz bio nasilan i ludi zlostavljač, a da se u vezi sa Hinterbergom, koji je radio u njezinoj sladoledarnici, osjećala kao u zatvoru. U trenutku uhićenja Carranza je bila dva mjeseca trudna s drugim muškarcem za kojeg se udala u ožujku ove godine. Dječak joj je oduzet odmah nakon poroda i prebačen njezinim roditeljima u Barcelonu.

- Potpuno je različit i vrlo nježan. Različit od macho muškarca - kazala je Carranza za svog novog supruga. U izvještajima se najavljuje da će tražiti premještaj u španjolski zatvor kako bi mogla redovito viđati sina. Zanimljivo je i da ju je branio odvjetnik Rudolf Mayer, koji je široj javnosti poznat kao branitelj Josefa Fritzla.

>>Sladoledarka prepilila i zabetonirala tijela dvojice partnera

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?