Međugorje

Doživio infarkt, srušio se i udario glavom o tlo

Pad
13.08.2013.
u 09:59

Čovjeku nije bilo spasa, a već ranije je imao problema sa srcem, sunarodnjaci i prolaznici su mu pokušali pomoći, stigla je i hitna pomoć, ali to nije bilo dovoljno da preživi

U nedjelju, u poslijepodnevnim satima, policijska postaja u Čitluku obaviještena je da je jedna osoba na Brdu ukazanja u Međugorju zadobila ozljede pri padu. Na mjesto događaja izašli su službenici policije, a potom dežurni tužitelj i službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a HNŽ, te je ustanovljeno da je Leo Aguš Kumala iz Indonezije pri padu zadobio teške ozljede, te su konstatirali smrt.

Infark uzrokovao pad

Prema informacijama koje smo dobili iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije čovjek se sa svojim sunarodnjacima penjao na brdo Gospina ukazanja, te je u jednom trenutku naglo pao i udario tjemenom o zemlju. Njegovi prijatelji i oni koji su bili u blizini dotrčali su do njega pokušavši mu pomoći, te su obavijestili policiju i hitnu pomoć, no stradalom čovjeku više nije bilo spasa. Kako doznajemo, prije pada nastupio je infarkt, a snažan udarac glavom o zemlju doveo je do pogoršavanja situacije. Obdukcija bi trebala dati više odgovora o smrti, ali sve naznake upućuju da se radilo o infarktu, a smrti je pogodovao jako težak udarac o tlo. Leo Aguš Kumal rođen je 1941. godine, a podrijetlom je iz Indonezije. U Međugorju je boravio već tri dana, u jednom od hotela u Čitluku zajedno sa skupinom koja se s njim uputila na ovo vjersko putovanje. Kumal je već ranije imao srčanih problema koji su ovog puta imali smrtne posljedice.

Smrt Anne Siedler

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova o ovom događaju će biti obaviješteno Veleposlanstvo Indonezije kako bi se tijelo preuzelo i prebacilo u matičnu zemlju radi pokopa. Ovo nije jedini nesretan slučaj koji se zbio na ovome području. Već ranije, još 2010. godine Večernji list je pisao o smrti Christe Anne Siedler. Svega pedesetak metara od znamenitog mjesta Gospina ukazanja na brdu pokraj Međugorja, također nešto poslijepodne te 2010. godine dogodila se nesvakidašnja tragedija. Trenutak nepažnje tada je vitalnu 79-godišnjakinju Christu Annu Siedler iz njemačkog mjesta Ranheim stajao života. Nesretna starica se poskliznula i kobno pala na oštro kamenje. 
Ostala je nepomično ležati na trbuhu do dolaska ekipe za očevid. - Tragedija se dogodila pri samom povratku, kilometar i pol od naselja. Na strmini se okliznula i čelom udarila o oštar kamen, rečeno je tada u županijskom tužiteljstvu. 
Unatoč pokušaju reanimacije medicinske sestre 
koja je bila u skupini hodočasnika, smrt je bila trenutna za ovu 79-godišnjakinju. 
S obzirom da se radi o teškom terenu, hodočasnike se uvijek poziva na dodatni oprez, osobito po ovakvim vrućinama koje lako 
mogu nanijeti malaksalost i nemoć koje mogu biti u nekim slučajevima i pogubne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije