Uspjesi

Doveo svoj Vitez iz druge lige u Premijer ligu BiH

Valentin Plavčić
03.07.2013.
u 10:57

S 10 bodova prednosti nad prvim pratiteljem Vitez je osvojio 1. mjesto u 1. ligi FBiH

Nogometni treneri su „potrošna roba“ u većini klubova bez obzira na rang natjecanja i svaki klupski neuspjeh „lomi“ se preko njihovih leđa. Naravno, ima i izuzetaka koji, kako se zna reći, potvrđuju pravilo. No, u takvoj tvrdnji pozornost zaslužuje mladi trener NK Vitez Valentin Plavčić.

Izborio Premijer ligu


Naime, Plavčić je Vitez vodio u teškim drugoligaškim vremenima, u sezoni 2010./11. i u razigravanju s Podgrmečem izborio Prvu ligu FBiH. Nakon uspješne prvoligaške sezone 2011./12, Plavčić je sa svojim mladićima, s 10 bodova prednosti, osvojio prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu. Nakon kontinuirano dobrih rezultata, rukovodstvo NK Vitez uopće nije dvojilo i u prvu premijerligašku sezonu Vitežane će voditi Valentin Plavčić. Tko je Valentin Plavčić, unatoč uspješnoj nogometnoj i trenerskoj karijeri, široj nogometnoj javnosti baš i nije poznato. Plavčić je, naime, dijete NK Vitez, u kojemu je igrački prošao sve selekcije, a kao 18-godišnjak igrao je za svoj matični klub u tadašnjoj jakoj Međurepubličkoj ligi i izborio se za Olimpijsku reprezentaciju, no rat mu je uskratio čar i zadovoljstvo nastupa na OI u Barceloni.

Završiti školovanje

U poratnom razdoblju sedam godina je proveo u Njemačkoj, igrao za trećeligaše, a tu je počeo i trenersku karijeru. Uz matični Vitez igrao je i u Kiseljaku i Travniku, a u Vitezu, gdje je i završio nogometnu karijeru, trenirao je kadete i juniore. Uskoro bi trebao završiti i nogometno školovanje započeto u Njemačkoj i dobiti PRO-licenciju. - Davno bi ja to završio ali “trka” za Premijer ligom mi nije ostavljala slobodnog vremena. To ću završiti u zimskoj stanci, jer nogomet je moj put, moja ljubav, nadam se i životna egzistencija - kaže Plavčić i ističe kako će Vitez, unatoč hendikepu igranja prvenstvenih utakmica u Zenici umjesto u Vitezu, izboriti ostanak u Premijer ligi. - Moj sportski, trenerski san, bio je, jednoga dana svoj Vitez voditi u Premijer ligi. Evo, želja mi se ispunila...! A dalje, vidjet ćemo! No, ambicija mi ne nedostaje - kazao nam je Plavčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije