reakcija na srbiju

Doris Pack: Oluja je legitimna, Haaški sud dobro radi svoj posao

'04.03.2011., Zagreb - Zastupnica u Europskom parlamentu, clanica Zajednickog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska Doris Pack tijekom drugog dana sastanka Sredisnjeg odbora Kluba zastupnika Europske puck
FaH/POOL/Damir Senčar/PIXSELL
25.11.2012.
u 13:52

- U tom je ratu “bilo počinjenih zločina i nad Srbima, ali su počinitelji osuđeni" dodajući kako je "oslobađanje Gotovine pomoglo Hrvatskoj da zatvori jedno nesretno poglavlje svoje povijesti”, rekla je Doris Pack.

Njemačka poslanica u Europskom parlamentu i izvjestiteljica Parlamenta za BiH Doris Pack izjavila je novosadskom Dnevniku kako bi bilo dobro za srbijansku javnost da čim prije prihvati kako je Oluja bila legitimna akcija hrvatske vojske, bez obzira na to što su tijekom nje počinjeni zločini te da je Hrvatska vodila opravdan rat za povratak otetih teritorija od Srba koji su bespravno zauzeli trećinu te zemlje i odatle protjerali sve Hrvate, a to što je Gotovina oslobođen znači da on ne snosi nikakvu krivicu za ratne zločine.

- Zbog zločina koje je u ratu, nažalost, počinila i hrvatska strana počiniteljima sudi i donose se presude - rekla je Doris Pack i precizirala da je u tom ratu “bilo počinjenih zločina i nad Srbima, ali su počinitelji osuđeni" dodajući kako je "oslobađanje Gotovine pomoglo Hrvatskoj da zatvori jedno nesretno poglavlje svoje povijesti”. 

>>'Zabrinut sam za Srbe u RH, kao da smo se vratili u devedesete'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?