Poruka

Doris Pack je samo djelomično otkrila prave probleme u BiH

ljiljana
VL FOTO
14.12.2011.
u 09:53

Lovrić u pismu Pack navodi razloge zbog kojih su se bh. Hrvati našli u sadašnjem položaju te ističe kako je vlast u Federaciji nelegalna

Predsjednica HSS-a Ljiljana Lovrić uputila je zastupnici u Europskom parlamentu Doris Pack otvoreno pismo. - S nevjericom pratim diskvalifikacije koje se ovih dana iznose na vaš račun od nekih političkih stranaka iz BiH. Nažalost, u javnom diskursu Bosne i Hercegovine to nije ništa novo niti neobično prema domaćim, posebno hrvatskim političarima, ali javni linč kojemu ste vi, kao dokazani prijatelj naše države, izloženi zadnjih nekoliko dana jest prava slika bosanskohercegovačke političke zbilje.

Nerazumijevanje i netrpeljivost koje se iznose o svima koji na bilo koji način spomenu prava Hrvata, postali su svakodnevna praksa. Ono što ste vi svojim izjavama spomenuli, a što je potaknulo na svojevrsni javni linč, jest “problem washingtonske strukture” koji diskriminira Hrvate, ali i paralizira BiH. Vaša tvrdnja je tek djelomično točna, jer problem Hrvata u BiH nije ni washingtonska ni daytonska struktura BiH, nego su problem i jedna i druga.

I „washingtonska“ i „daytonska“ struktura su svojim donošenjem jamčile Hrvatima ravnopravnost s drugim konstitutivnim narodima, ali su njihovim grubim izmjenama pogaženi mehanizmi koji su jamčili zaštitu kolektivnih, odnosno institucionalnih prava hrvatskoga naroda u BiH, i to upravo od onih koji su i prije nekoliko mjeseci na neustavan i nelegalan način formirali vlast u Federaciji BiH, kao i onih koji su im za taj čin dali zeleno svjetlo.

Uvjerena sam da ćete u svom budućem djelovanju u potpunosti “razgolititi” strukturu problema u BiH i koristim prigodu izraziti vam poštovanje i zahvalnost te poželjeti uspjeh u vašem budućem radu - stoji u pismu koje je Lovrić uputila zastupnici Doris Pack. Inače, zbog izjava Doris Pack ovih dana u BiH su počele rasprave između vodećih političkih stranaka, a izgleda da će polemika oko nekih stavova trajati još danima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?