neformiranje vlade

Doris Pack: Daytonski sporazum mora se što prije mijenjati

'BIH , 17.06.2005. , SARAJEVO , VIJECE MINISTARA , NA SASTANKU PREDSTAVNIKA ZEMALJA JUGOISTOCNE EUROPE ZA PROGRAM EU  PRIDRUZIVANJA I SURADNJE PRISUSATVOVALA JE I DORIS PACK FOTO ZVONIMIR CORIC'
'ZVONIMIR CORIC'
10.10.2011.
u 15:55

Struktura BiH je takva da ona jako teško funkcionira, rekla je izvjestiteljica Europskog parlamenta.

Daytonski sporazum je tako kompliciran da je zaista teško voditi zemlju i to se mora što prije riješiti, rekla je u intervjuu za Radio Slobodna Europa Doris Pack, izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

- Bosna i Hercegovina jeste poseban slučaj - podijeljena na dva entiteta, različito formirana. Poseban problem je Federacija - i to nije zato što je BiH za to kriva - to je učinjeno u Washingtonu i ugrađeno u Dayton. Struktura je takva da je teško da bude funkcionalna - izjavila je Pack komentirajući činjenicu kako je BiH već godinu dana bez neformiranja vlade.

- Vidimo sada u Federaciji da vladu ne priznaju svi. To je problem koji dolazi iz Daytona i nije još uvijek riješen - dodala je, naglasivši kako zbog toga trpe obični ljudi, a ne političari, jer "oni imaju novac i svoju sitnu moć".

Na upit o navodnoj inicijativi visokog predstavnika u BiH Valentina Iznka o pripremanju terena za novi pokušaj promjene ustava, Pack je rekla kako o toj inicijativi ne zna ništa, no slaže se da promjene Daytona moraju početi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

KO
Kontras22
19:29 10.10.2011.

Dolazi kraj Muslimanske tiranije nad BiH Hrvatima Bog i Pravi Hrvati Za Dom Uvijek Spreman

ME
mendja
07:48 11.10.2011.

Glupi ameri dali su sve Muslimanima pa cak da krse ustav trecina od 17......5 al ce vidjeti da oni bez hrvata neznaju ni pravo hodati a kamo li vladati drzavom.

KI
kitikat
11:38 11.10.2011.

11.10.2011. u 07:48h mendja je napisao/la: Glupi ameri dali su sve Muslimanima pa cak da krse ustav trecina od 17......5 al ce vidjeti da oni bez hrvata neznaju ni pravo hodati a kamo li vladati drzavom. ------------------------------------------------ sve je prolazno,samo je ljudska glupost vjecna.....kako da od vas nesto naucimo kad vi niste uspjeli sebi ni entitet stvoriti,nemoj da si smijesan

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?