Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Doris Pack: Daytonski sporazum mora se što prije mijenjati

Struktura BiH je takva da ona jako teško funkcionira, rekla je izvjestiteljica Europskog parlamenta.
10. listopada 2011. u 15:55 3 komentara 8 prikaza
'BIH , 17.06.2005. , SARAJEVO , VIJECE MINISTARA , NA SASTANKU PREDSTAVNIKA ZEMALJA JUGOISTOCNE EUROPE ZA PROGRAM EU  PRIDRUZIVANJA I SURADNJE PRISUSATVOVALA JE I DORIS PACK FOTO ZVONIMIR CORIC'
Foto: 'ZVONIMIR CORIC'

Daytonski sporazum je tako kompliciran da je zaista teško voditi zemlju i to se mora što prije riješiti, rekla je u intervjuu za Radio Slobodna Europa Doris Pack, izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

- Bosna i Hercegovina jeste poseban slučaj - podijeljena na dva entiteta, različito formirana. Poseban problem je Federacija - i to nije zato što je BiH za to kriva - to je učinjeno u Washingtonu i ugrađeno u Dayton. Struktura je takva da je teško da bude funkcionalna - izjavila je Pack komentirajući činjenicu kako je BiH već godinu dana bez neformiranja vlade.

- Vidimo sada u Federaciji da vladu ne priznaju svi. To je problem koji dolazi iz Daytona i nije još uvijek riješen - dodala je, naglasivši kako zbog toga trpe obični ljudi, a ne političari, jer "oni imaju novac i svoju sitnu moć".

Na upit o navodnoj inicijativi visokog predstavnika u BiH Valentina Iznka o pripremanju terena za novi pokušaj promjene ustava, Pack je rekla kako o toj inicijativi ne zna ništa, no slaže se da promjene Daytona moraju početi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • Kontras22:

    Dolazi kraj Muslimanske tiranije nad BiH Hrvatima Bog i Pravi Hrvati Za Dom Uvijek Spreman

  • mendja:

    Glupi ameri dali su sve Muslimanima pa cak da krse ustav trecina od 17......5 al ce vidjeti da oni bez hrvata neznaju ni pravo hodati a kamo li vladati drzavom.

  • kitikat:

    11.10.2011. u 07:48h mendja je napisao/la: Glupi ameri dali su sve Muslimanima pa cak da krse ustav trecina od 17......5 al ce vidjeti da oni bez hrvata neznaju ni pravo hodati a kamo li vladati drzavom. ------------------------------------------------ sve je prolazno,samo ... prikaži još! je ljudska glupost vjecna.....kako da od vas nesto naucimo kad vi niste uspjeli sebi ni entitet stvoriti,nemoj da si smijesan